Arnavutköy Belediyesi
Metal Atıklar

Metal, yeryüzü tabakasını oluşturan çeşitli minerallerin işlenerek saflaştırılması sonucunda üretilir. 1 ton metal atığın geri kazanımı sonucu; 1.300 kg hammadde tasarrufu sağlanır. Yalnızca tek bir metal içecek kutusunun geri dönüşümünden elde edilen enerji ile 100 watt’lık bir ampulü 20 saat çalıştırabiliyoruz. Metal geri dönüşümü günümüzde en gelişmiş geri dönüşüm sanayilerinden biridir.

Metal Atıkların Geri Dönüşüm Süreci

Metal atıkların geri dönüşüm süreçleri oldukça kolaydır. Aynı zamanda da diğer atıklardan da ayrı olarak biriktirilebilir. Bu nedenle de genellikle hacmi küçültülerek atılması önerilir.
Metal ambalaj atıkları ilk önce toplama daha sonrasında ise ayırma tesislerinde malzeme cinsine göre ayrıştırılır. Böylelikle alüminyum, çelik ve benzeri gibi malzemeleri birbirinden ayırır.
Ardından öğütülme işlemine geçilir. Öğütülme işleminden sonra yüksek dereceli fırınlarda eriyik hale getirilerek kalıba dökülürler ve bu sayede de metal bloklar oluşturulabilir. Oluşturulan bu metal bloklar ise genel olarak preslenme işlemi ile gerek duyulan kalınlığa getirilir.

Atık metallerin geri kazanımı işlemlerinin tamamlanmasının ardından ise boya kutusu, beyaz eşya veya inşaat sektöründe kullanılan çeşitli ürünler elde edilir.

Güncellenme Tarihi: 13 Kasım 2024 Çarşamba
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?