ABİM ile Yeni Bir İş, Yeni Bir Hayat

12 Ağustos 2024 Pazartesi

Arnavutköy İstihdam Merkezi (ABİM) aracılığıyla, İŞKUR ve İstanbul Havalimanı İşletmesi (İGA) işbirliğiyle gerçekleştirdiği istihdam projeleri sayesinde, ilçedeki iş arayan vatandaşları, niteliklerine uygun işlerle buluşturmayı ve bölgedeki işsizlik oranlarını düşürmeyi hedefleyen önemli adımlar attı.

Arnavutköy Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan bu girişim, bölgedeki işsizlik oranlarını düşürmeyi ve iş arayan vatandaşların niteliklerine uygun işlerle buluşturulmasını hedefledi. Düzenlenen iş bulma etkinlikleri ve kariyer günleri sayesinde, vatandaşlar işverenlerle doğrudan temas kurdu ve iş başvuru süreçleri hızlandırıldı. Böylelikle, iş arayanların doğru işe yerleştirilmesi, işverenlerin de ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücüne ulaşması sağlandı.

Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinliklerde, iş arayan vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirerek, “İş arama sürecinde yaşadığım zorluklar nedeniyle umutsuzluğa kapılmıştım. Ancak ABİM aracılığıyla iş bulma fırsatı yakaladım. İGA’nın sunduğu olanaklar sayesinde, niteliklerime uygun bir iş bulduğum için çok mutluyum.” İfadelerini kullandı.

ABİM’in yaptığı işbirlikleri sayesinde, hem iş arayan vatandaşların hem de işverenlerin ihtiyaçları doğrultusunda çözümler üretilirken, bölgedeki ekonomik kalkınmaya da önemli katkılar sağlanıyor. Arnavutköy Belediyesi, bu tür projelerle vatandaşların hayatına dokunmaya ve istihdam olanaklarını genişletmeye devam edecektir.

Sosyal HABERLERİ