Arnavutköy Belediyesi
Yeniköy Karpuzu Beğeni Topladı

Yeniköy Karpuzu Beğeni Topladı

29 Temmuz 2024 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi, ilçemizde yetişen Yeniköy karpuzunu marka haline getirmek için önemli bir adım attı. Bu kapsamda düzenlenen Yeniköy Karpuz Festivali, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Festivale Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival süresince Yeniköy karpuzunun ön plana çıkarıldığı çeşitli renkli ve eğlenceli etkinlikler düzenlendi. En ağır karpuz yarışması, karpuz taşıma yarışması ve çocuklar için karpuz sürükleme yarışması büyük ilgi topladı. Bu yarışmalar, Yeniköy karpuzunun kalitesini ve lezzetini vurgulamak için özel olarak tasarlandı. En ağır karpuz yarışmasında üreticiler, yetiştirdikleri en büyük ve en kaliteli karpuzlarla yarışırken, karpuz taşıma yarışmasında katılımcılar hız ve dayanıklılıklarını sergiledi. Çocuklar için düzenlenen karpuz sürükleme yarışması ise miniklerin keyifli anlarına sahne oldu.

Düzenlenen etkinlikler arasında yüz boyama, balon sanatları ve çeşitli oyun alanları yer aldı. Çocuklar, hem eğlendi hem de yarışmaların tadını çıkardı. Ayrıca festival boyunca çeşitli stantlarda karpuz satışları ve tadım etkinlikleri gerçekleştirildi. Festivale katılan misafirlere ücretsiz karpuz ikramı yapıldı, bu da katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

“Amacımız Yeniköy karpuzumuzu tüm Türkiye’ye duyurmak”

Festivalde konuşan Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu, “Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz Arnavutköy Yeniköy Karpuz Festivalimiz, unutulmaya yüz tutmuş bir kültürdü bizim için. Yeniköy karpuzunun yıllara dayalı bir geçmişi vardır. Tarımı, ekonomiyi, turizmi güçlendirmek tabii ki yerel yönetimlerin ve belediyemizin asli görevi. Bu anlamda biz de çiftçilerimizle ve hemşerilerimizle birlikte böyle bir proje düşündük. Amacımız, Yeniköy karpuzumuzu İstanbul’daki hemşerilerimize ve aslında tüm Türkiye’ye duyurmak. Bunu bir festival havasıyla yapmak bizleri memnun etti. İlki olmasına rağmen hamdolsun her şey çok güzel ilerliyor. Bu festivali canlandıran ve neşelendiren Arnavutköylü misafirlerimiz oldu” ifadelerini kullandı.

Festivalde ayrıca çadırlarda karpuz temalı sanat çalışmaları ve karpuz süsleme sanatı gösterileri de yer aldı. Programa katılan şef Ayvaz Akbacak, “Bugün çok güzel bir karpuz festivalinde beraberiz. Halkımıza karpuzun sadece yenilmeden göz dekoruyla sanatsal şekilde de olabileceğini göstermek için çalışmalar yapıyoruz. Arnavutköy’deki karpuzların daha lezzetli olduğunu ve buradaki yerel halka karpuzlarının ne kadar değerli olduğunu anlatmak için 25’e yakın 3 boyutlu çalışma yaptık” dedi.

En büyük karpuzu yetiştirme yarışmasının kazananı Abbas Yavuzel ise, “Biz babadan oğula bu işi yapıyoruz. Sayın başkanımıza çok teşekkür ederiz. Biz çiftçi arkadaşlarımızla bu etkinliğin devamını istiyoruz. Çok güzel bir organizasyondu bu,” şeklinde konuştu.

Festivale katılan Emine Çakır, “Festivali duyduk geldik. Böyle bir festivale ilk gelişim çok güzel oluyor. Karpuzları da yedik. Çok lezzetli, hatta yarım karpuz yedim tek başıma. Her şey çok güzel geçiyor. Böyle bir organizasyon yaptığı için belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum,” dedi.

İbrahim Akbulut ise, “Gerçekten çok güzel bir etkinlik olmuş. Biz çoluk çocuk geldik. Karpuz dağıtıldı, değişik etkinlikler oldu, çok da güzel oldu. Ben beğendim şahsen” ifadelerini kullandı.

Festivalde alanına, Kadın Kültür, Sanat Akademisi ile Çocuk Akademisi stantları kuruldu. Kadın Kültür ve Sanat Akademisi standında el sanatları, resim ve müzik gibi çeşitli alanlarda kadınların ürettiği eserler sergilendi ve bu alanda verilen eğitimler hakkında bilgi verildi. Çocuk Akademisi standında ise çocuklara yönelik eğitici ve eğlenceli atölye çalışmaları düzenlendi.

Festival, ünlü sanatçı Rumelili Ekrem’in sahne aldığı muhteşem konserle sona erdi. Rumelili Ekrem, sevilen şarkılarını seslendirirken, festival alanını dolduran kalabalık coşkuyla eşlik etti.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?