Arnavutköy Belediyesi
100 Günde Dev Eserler

100 Günde Dev Eserler

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi, 100 gün içinde tamamladığı yüzlerce projenin açılış törenini görkemli bir organizasyonla kutladı. Açılış töreni, projeler kapsamında yapımı tamamlanan Karaburun Fener Parkı’nda gerçekleştirildi. Açılış programına Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, gaziler ve şehit yakınları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik, kuran tilavetiyle başladı ve ardından 100 günde yapılan projelerin tanıtım filmi izletildi. Programa katılan davetlilere özel olarak hazırlanan kokteyl ile ikramlar sunuldu. Programda yer alan İkilem konserinde de coşkulu anlar yaşandı. Güzel hava nedeniyle katılımcılar doyasıya eğlenerek manzaranın tadını çıkarttı.

“Birçok alanda hızlı bir şekilde proje üretmeye gayret ettik ve edeceğiz”

Açılış programında konuşan Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu, "100 gün, tanıtımını izlediğimiz videoda da gözüktüğü üzere birçok projeyi sığdırdığımız 100 gün oldu. Hem bizlere hem ekibimize sorduğumuzda bugün 100 günden ne anladık? Çok çabuk geçti tabii ki. Her şey bizim daha güzel bir Arnavutköy’de yaşayabilmemiz için. 100 gün içerisinde isteyin ve gayret edin yapamayacağınız hiçbir iş yoktur. Bugün 100 günlük projelerimizin sunumunu ve lansmanını gerçekleştirdik. Bugün açılışı, tamamladığımız bir proje üzerinde gerçekleştiriyoruz. Arnavutköy Karaburun Fener Park’ta yaklaşık 8 bin metrekarelik bir alan buradaki seyir terasımız ve vatandaşımızın günübirlik vakit geçirebileceği güzel bir alanda. Sadece Karaburun‘da yaptığımız projeler bunlar değil. Karaburun sahil düzenlemesi ve yaz şenlikleri şu anda devam eden günlük şenliklerimiz. Aqua parklarımız gibi Karaburun‘da birçok alanda hizmet vermeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Arnavutköy’de altyapıdan üstyapıya, turizmden eğitime birçok alanda hızlı projeler ürettiklerini söyleyen Candaroğlu, " Ben ve yol arkadaşlarım bu yola çıkarken ortaya her şeyden önce samimiyetimizi ve yüreğimizi koyduk. Biz yeni bir Arnavutköy hayal ettik. Sokaklarıyla, caddeleriyle, meydanlarıyla, parklarıyla, yeşiliyle, mavisiyle ve insanıyla en güzel Arnavutköy’ü düşledik. Biz bu hayalleri kurarken sizlerin gönül kapısını çaldık. Mustafa kardeşiniz sizin hizmetkarınız olacak, kardeşiniz, ağabeyiniz, evladınız olacak dedik. Sizler de bizi her zamanki gibi bağrınıza bastınız. Bugün Arnavutköy’ümüze geriye kalan 57 aylık hizmet sürecimizde yapacağımız birçok projemiz var. Onların da stratejik planımızı da hazırlığımızı yaptık. İnşallah beş yılın sonunda hayal ettiğimiz aslında hikayesini çoktan yazdığımız Arnavutköy’de, hemşerilerimiz, çok kıymetli çalışanlarımız ve ekibimiz ile birlikte olmanın ümidiyle diyorum. Arnavutköy’de kültürün yaşamasını, birlik ve beraberliğin vesilesi olan bu ortamların sağlanmasına çok önem gösteriyoruz. Göreve geldiğiniz zaman bugüne bir çok festival gerçekleştirdik ve festivallerimiz hala devam ediyor. Yakında da 28 Temmuz’da Yeniköy Mahallemizde bir karpuz festivali düzenleyeceğiz. Vatandaşlarımızın eğlenmesini, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini sağlayacak birçok organizasyonumuz olacaktır" şeklinde konuştu.

‘’Arnavutköy’ü Turizm merkezi haline getireceğiz’’

Arnavutköy’ü daha yaşanabilir, daha modern ve daha huzurlu bir ilçe haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz diyen Başkan Candaroğlu, ‘’ Göreve geldiğimiz günden bu yana, Arnavutköy’ün her bir mahallesine dokunan projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz.  Bu süreçte, yeşil alanlardan sosyal hizmetlere, eğitimden turizme kadar birçok alanda önemli adımlar attık.  Arnavutköy’ü bir turizm merkezi haline getirme hedefimiz doğrultusunda, doğamızı koruyarak ve güzelleştirerek, yeni cazibe noktaları oluşturduk.’’ dedi

"Gönül Belediyeciliğini Arnavutköy'de Yaşıyoruz"

Programa katılan vatandaşlardan Metin Akdağ, "Atmosfer çok güzel buradan Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu’na teşekkür ediyorum, inşallah Rabbim daha da güzel gelecek programlar yapmayı nasip etsin. Burası çok güzel, seyir terası çok güzel. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Gönül Belediyeciliğini Arnavutköy’de yaşıyoruz. " diye konuştu.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?