Arnavutköy Belediyesi
Asırlar Geçse de Unutmayacağız

Asırlar Geçse de Unutmayacağız

16 Temmuz 2024 Salı

Arnavutköy Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla kapsamlı ve duygusal bir dizi program düzenledi. 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikler, milli birlik ve beraberlik duygusunu en üst seviyede yaşattı. Düzenlenen programa Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz programı kapsamında şehitler, gaziler ve aileleri için özel bir yemek organizasyonu düzenledi. Bu organizasyon, şehit ve gazi ailelerine duyulan minnetin bir göstergesi olarak büyük bir özenle gerçekleştirildi. Aileler, bu anlamlı günde bir araya gelerek dayanışma ve birlik mesajı verdi. Yemekte yapılan konuşmalarla, şehit ve gazilere olan vefa ve minnet duyguları dile getirildi.

Hadımköy'deki şehitlikte düzenlenen anma programında, şehitlerimizin aziz hatırası bir kez daha yad edildi. Program boyunca yapılan dualar ve okunan Kuran-ı Kerim tilavetleri, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu ve ilçe protokolü, şehit mezarlarına karanfil bırakarak şükranlarını sundu.

İlçedeki camilerde, 15 Temmuz şehitleri için mevlid okutuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mevlid programları, dualarla ve Kur’an tilavetiyle devam etti. Camilerde yapılan bu etkinlikler, manevi bir atmosfer içinde şehitlerimize olan minnetin ifadesi olarak büyük bir anlam taşıdı.

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Programda Arnavutköy'den Niğde'nin Bor İlçesi'nde bulunan Şehit Ömer Halis Demir'in kabrine pedal çeviren 32 bisiklet sporcusu büyük bir coşkuyla karşılandı. Sporcular, Gazze'den getirilen şehit toprağını Ömer Halis Demir'in kabrine götürerek anlamlı bir mesaj verdi. Bu anlamlı ziyaret, katılımcılara duygusal anlar yaşattı ve bisiklet sporcularına turun anlam ve önemini içeren plaketler hediye edildi. Bisiklet turu, her yıl düzenlenen Ömer Halis Demir bisiklet turunun bir parçası olarak bu yıl “Özgür Gazze” temasıyla gerçekleştirildi.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Meydan programına katılan vatandaşlar, milli birlik ve beraberlik duygusunu en yoğun şekilde yaşadı.

Meydan programında ayrıca mehter takımı sahne aldı ve Kur’an tilaveti okundu. Mehter takımı, seslendirdiği marşlar ve kahramanlık türküleriyle vatandaşlara coşkulu anlar yaşattı. Mehter takımının güçlü performansı, 15 Temmuz ruhunu yeniden canlandırdı. Ardından Kur’an tilaveti ile programın manevi boyutu pekiştirildi, vatandaşlar dualarla 15 Temmuz şehitlerini andı. Kuran tilaveti ile 15 Temmuz ruhu bir kez daha yaşatıldı.

Program kapsamında ilçe genelinde düzenlenen online satranç turnuvasında dereceye giren sporculara ödüller verildi. Ayrıca, ilçe genelindeki öğretmenler arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğretmenler de ödüllerini aldı. Bu ödül törenleri, etkinliğe katılanlara gurur dolu anlar yaşattı ve genç yeteneklere destek olundu.

Ayrıca halk eğitim merkezinin açmış olduğu 15 Temmuz temalı sergi vatandaşların ziyaretine açıldı. Sergide, 15 Temmuz’un anlam ve önemini yansıtan eserler sergilendi. Vatandaşlar, sergiyi gezerek o günün ruhunu ve kahramanlarını bir kez daha hatırladı.

Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kıymetli gazilerimizi ve ailelerini sevgiyle anıyorum. Mevlam onlara uzun ömür versin inşallah. Kıymetli hemşehrilerimizle 2016'da olduğu gibi meydandayız. Her sene düzenlediğimiz Ömer Halis Demir bisiklet turumuz var. Bu sene farklı bir misyon yükleyerek, Özgür Gazze temalı düzenlediğimiz turumuzda Gazze'den gelen şehit topraklarımızı Ömer Halis Demir şehidimizin kabrine ulaştırdılar. Kahramanımızı makamında da anmış olduk. 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. O gece, milletimizin demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığıyla gösterdiği destansı direnişi asla unutmayacağız. 15 Temmuz gecesini karanlıktan aydınlığa çeviren vatandaşlarımız inancın gücünün tankın gücünü nasıl yendiğini tüm dünyaya gösterdi. Mevlam bir daha bizlere 15 Temmuz göstermesin inşallah."dedi.

Etkinlikler, 15 Temmuz Meydanı'nda düzenlenen çeşitli programlarla sona erdi. Vatandaşlar, milli birlik ve beraberlik içinde, 15 Temmuz'uns önemini bir kez daha hatırladı. Arnavutköy Belediyesi’nin düzenlediği bu kapsamlı programlar, katılımcılara hem duygusal anlar yaşattı hem de 15 Temmuz ruhunu canlı tutmanın önemini vurguladı.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?