Minik Öğrencilerimize Afet Bilincini Aşılıyoruz

11 Temmuz 2024 Perşembe

Arnavutköy Belediyesi Afet Eğitim Merkezi (AFEM), 3-5 yaş arası anaokulu öğrencilerine kapsamlı bir afet bilinci eğitimi verdi. Küçük yaşlarda afet farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen bu etkinlikte, minik öğrenciler hem bilgilendi hem de eğlendi.

Eğitim programı, afet bilincinin önemi hakkında hazırlanan bir video gösterimi ile başladı. Bu videolar sayesinde çocuklar, deprem anında ne yapmaları gerektiğini eğlenceli ve öğretici bir şekilde öğrendiler. Videoların ardından, AFEM uzmanları tarafından yürütülen uygulamalı eğitimle, deprem anında alınması gereken önlemler ve yapılması gerekenler çocuklara aktarıldı. Minik öğrenciler, başı koruma ve sakin kalma gibi temel davranışları deneyimleme fırsatı buldular.

Program boyunca çocuklara çeşitli ikramlar sunuldu. Miniklerin enerjik ve keyifli vakit geçirmeleri için özel olarak hazırlanan ikramlar, eğitim sürecinin daha eğlenceli geçmesine katkı sağladı. Programın son bölümünde ise yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Bu tatbikat sayesinde çocuklar, yangın anında nasıl hareket etmeleri gerektiğini uygulamalı olarak öğrendiler. Yangın söndürme teknikleri, duman altında kalındığında yapılması gerekenler ve güvenli çıkış yolları hakkında bilgi sahibi oldular.

Eğitim HABERLERİ