Arnavutköy Belediyesi
Kabotaj Bayramı Kutlamaları Yoğun İlgi Gördü

Kabotaj Bayramı Kutlamaları Yoğun İlgi Gördü

01 Temmuz 2024 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Karaburun Limanı’nda çeşitli yarışmalar düzenledi. Gün boyu devam eden etkinliklere katılan vatandaşlar doyasıya eğlendi. Kutlama akşam saatlerinde ünlü grup Koliva konseriyle devam etti.

Arnavutköy Belediyesi, Kabotaj Bayramı'nı coşkuyla kutlamak amacıyla Karaburun'da bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinliklere Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gün boyu süren etkinlikler kapsamında yağlı direkten bayrak kapma, yüzme yarışı, flyboard gösterisi gibi birçok heyecan verici yarışma ve gösteri gerçekleştirildi. Yarışmalarda başarılı olan katılımcılara çeşitli ödüller takdim edildi.

Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen gemi korteji, sahil boyunca yapılan gezilerle vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Deniz üzerinde yapılan bu gösteri, izleyicilere görsel bir şölen sundu.

Kabotaj Bayramı denizlerimizin özgürleşmesi demektir”

Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu, Denizcilerimizin ve deniz tutkunlarının bugünü kutlu olsun. Arnavutköy ilçemiz bu anlamda coğrafi öneme sahip uzun bir sahilimiz var. Bu öncülüğümüzü buradaki ilçe dahilindeki vatandaşlarımızla ve hemşerilerimizle İstanbul’daki tüm hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Bu etkinlik alanımızda bugün gün boyunca yarışmalarımız olacak, sahnemiz olacak ve isteğimiz, arzumuz 1 Temmuz Kabotaj Bayramı denizlerimizin özgürleşmesi demektir, bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti bir 1926’da almış olduğu bir karar hem denizcilik için çok önemli bu değerlerimizi korumakla yükümlüyüz. Arnavutköy Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz bu bayramı kutlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kutlamalar, akşam saatlerinde ünlü müzik grubu Koliva'nın verdiği konserle devam etti. Konserde, sahne performansları ve sevilen şarkılarıyla katılımcılar keyifli anlar yaşadı.

Etkinliklerde başarı gösteren yarışmacılardan yağlı direk yarışını Ümit Ural, yüzme yarışını ise Alperen Yeşilyurt kazandı.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?