

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Arnavutköy Belediyesi tarafından çocuklar için kurulan etkinlik alanlarında neşe içinde kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle sabah saatlerinde resmi törenle başlayan etkinlikler, ilçede festival havasında geçti. Arnavutköy Şehir Parkı’nda düzenlenen resmi törende, öğrencilerin hazırladığı gösteriler büyük beğeni topladı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu ve ilçe protokolü de törende yer aldı.
Resmi törenin ardından Arnavutköy Şehir Parkı ve Hadımköy Meydanı'nda kurulan etkinlik alanlarında çocuklar animatör gösterileri, şişme oyun alanları ve sahne performanslarıyla gün boyunca neşe içinde bir bayram yaşadılar. Mustafa Candaroğlu, çocuklar ile sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.
Candaroğlu, Gazzeli Çocukları Unutmadı
Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, programda yaptığı konuşmada, “Bugün 23 Nisan, dünyada kutlanan tek çocuk bayramı. Dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan’da, dünya genelinde çocukluğunu yaşayamayan mazlum çocuklar var. Bu bayramı barış ve huzurun egemen olduğu bir dünyada, nice yıllar kutlayabilmeyi umuyoruz. Bugün de Arnavutköy’de 2 noktada çocuklarımız çeşitli etkinliklerde eğlenceli bir gün geçiriyor.” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, 23 Nisan nedeniyle Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu'nun makamına, Esma Betül Ekici oturdu. Mustafa Candaroğlu “Benim şöyle bir anım var. Boğaköy İlokulu’nda okurken. 3 veya 4’üncü sınıfta Belde Başkanımız Cemil Seçkin vardı. Okuldan ben seçilmiştim ve 23 Nisan’da makama ben oturmuştum. Esma’da gelecekte bizim belediye başkanımız olabilir. Neden olmasın” dedi.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.