

Arnavutköy’ün yeşil dokusunu zenginleştirmeyi ve çevre dostu bir yaşam sunmayı hedefleyen Bolluca Ekolojik Koridoru’nda sona gelindi.
TOKİ tarafından hayata geçirilen, Arnavutköy Belediyesi’nin paydaş olduğu Arnavutköy Millet Bahçesi Bolluca Ekolojik Koridoru'nun yapımı büyük ölçüde tamamlandı. Büyük bölümü tamamlanan ekolojik koridorla, yeşil alanların genişletilmesi ve çevre dostu bir yaşam alanının oluşturulması hedefleniyor.
310 bin metrekarelik geniş bir alana yayılan Arnavutköy Millet Bahçesi Bolluca Ekolojik Koridoru içerisinde; rekreasyon alanları, çocuk parkları, spor alanları, bisiklet yolları, yaya köprüleri, seyir terasları, piknik alanları, yürüyüş parkuru, sosyal tesis, millet kütüphanesi, meydan ve gölet gibi birçok farklı aktivite alanı yer alacak.
Dere Islahı
Çevre dostu bir yaklaşım benimsenen projede, su kaynaklarının korunması da büyük önem taşıyor. Bolluca Deresi ve çevresindeki su kaynakları korunarak, dere yatağı ıslah edilecek. Bu sayede doğal ekosistem korunacak ve sürdürülebilir bir çevre oluşturulacak. Arnavutköy Millet Bahçesi'nin tamamlanmasıyla birlikte, şehir sakinlerine nefes alabilecekleri, doğayla iç içe zaman geçirebilecekleri bir alan sunulmuş olacak.
Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, “Arnavutköy Millet Bahçesi Bolluca Ekolojik Koridoru ile yeşil alanlar genişletilecek ve çevre dostu bir yaşam alanı oluşturulacak. İçinde rekreasyon alanları, spor alanları, parklar, sosyal tesis, millet kütüphanesi gibi birçok alan yer alıyor.” dedi.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.