

Arnavutköy Belediye Başkanı seçilen Mustafa Candaroğlu, görevi Ahmet Haşim Baltacı’dan devraldı.
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde AK Parti'nin Arnavuköy Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Candaroğlu, yüzde 42'lik oy oranıyla seçimi kazanarak Arnavutköy Belediye Başkanı oldu. Mazbatasını alan Mustafa Candaroğlu, Arnavutköy Belediye Başkanlığı görevini Ahmet Haşim Baltacı'dan devraldı.
Eski Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, törende yaptığı konuşmada, "Doğup büyüdüğüm ilçede 5 yılı belde, 15 yılı belediye olmak üzere çok güzel günlerimiz geçti. Yoğun çalıştık. Hayalimizdeki Arnavutköy'ü oluşturmak adına büyük bir gayretimiz oldu. Önemli ölçüde ulaştığımızı düşünüyorum ama arzu edip de yapamadıklarımız olabilir. Sayın başkanımızın öncülüğünde Arnavutköy'ü daha da ileriye taşıyacağız. Burada sayın başkanımıza ve ekibine üstün başarılar diliyorum. " şeklinde konuştu.
Yeni Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu ise, "Bugün heyecanlıyız, bugün gururluyuz. Milletimizin iradesi son 20 yıldır olduğu gibi bugün de hizmetten yana oldu. Bu sürecin Arnavutköy'ümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başkanımız 7 yıllık İlçe Başkanlığım sürecinde de bize her zaman abilik yaptı. Kendisine 20 yıllık başkanlığı süresinde Arnavutköy’ümüz için yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Devir teslim töreninde, Ahmet Haşim Baltacı Mustafa Candaroğlu'na başkanlık mührünü takdim ederken, Mustafa Candaroğlu da A. Haşim Baltacı'ya 20 yıllık hizmetinden dolayı plaket hediye etti. Bu anlamlı törenle birlikte Arnavutköy Belediye Başkanlığı görevi resmen Mustafa Candaroğlu'na devredilmiş oldu.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.