

Arnavutköy Belediyesi, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için bir anma programı düzenledi.
Arnavutköy Afet Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Programa, Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, belediye meclis üyeleri, Hatay Kırıkhan’da görev yapan başkan yardımcıları ve müdürler, depremin hemen ardından Adıyaman’a ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına katılan Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma (ARKUR) ekibi katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Adıyaman'da ARKUR ekibi tarafından gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları ve Hatay Kırıkhan’da yapılan faaliyetleri anlatan “Bir Nefes İçin Var Gücümüzle” adlı video yayımlandı. Ardından hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.
Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, “Asrın felaketi olarak nitelendirilen afette hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Cenabı Hak'tan gani gani rahmet diliyorum. Biz ilk haber aldığımız anda ekiplerimizi saat altı civarında İstanbul Havalimanı’na ardından ihtiyaç duyulan ilk noktalardan biri olan Adıyaman şehir merkezine yolcu ettik. Orada arkadaşlarımız önemli çalışmalar yaptı. Canlı çıkardıkları, hayata tutunmalarına vesile oldukları kardeşlerimiz oldu. Çalışmalarından dolayı bu arkadaşlarımızı takdir ve tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.
“Fedakâr Arnavutköy halkına teşekkür ediyorum”
A. Haşim Baltacı ayrıca, Hatay Kırıkhan'da görev yapan ekiplerin aşevi hizmetleri, hijyen ve gıda malzemelerinin dağıtımı, alan temizliği ve ilaçlama gibi temel hizmetleri yerine getirdiğini belirterek, "Ekiplerimiz orada ilk andan itibaren görevlerini layıkıyla yerine getirdi. Bizim bir görevimiz de vatandaşlarımızın burada topladığı ayni yardımların Kırıkhan’a transferini yapmaktı. Bunu ekiplerimiz başarıyla yerine getirdi. Orada da evlere ve mahallelere giderek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını temin ettik. Arnavutköy halkının teslim ettiği malzemeleri, onların hayırlarını yerlerine ulaştırmış olduk. Bu nedenle de cömert ve fedakâr Arnavutköy halkına teşekkür ediyoruz." dedi.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.