

Arnavutköy Belediyesi Sanat Akademisi öğrencileri, geri dönüşüm sanatıyla sıfır atığa destek veriyor.
Arnavutköy Belediyesi Sanat Akademisi öğrencileri, çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik ilkeleriyle öne çıkan yenilikçi projelerle dikkat çekiyor. Akademi, öğrencilerine geri dönüştürülebilir malzemeler kullanarak benzersiz sanat eserleri üretme fırsatı tanıyor. Bu sayede öğrenciler hem sanat becerilerini geliştiriyor hem de çevreye duyarlılıklarını sergiliyor.
Sanat Akademisi'nde minik öğrenciler, konserve kutuları, atık plastik kutular, cam şişeler ve kullanılamayan CD'ler gibi geri dönüştürülebilir malzemeleri kullanarak sanat eserleri üretiyor. Ayrıca, Karaburun Sahili'nde denizin kıyısına vuran atık malzemeleri, deniz camları, taşlar ve tahtalar gibi doğal malzemelerle de estetik eserlere imza atıyorlar.
Sanat Akademisi’nde öğrenciler Emine Erdoğan'ın liderliğinde yürütülen Sıfır Atık projesi çerçevesinde, geri dönüştürülebilir malzemeleri kullanarak sıfır atık hedefine destek veriyor.
Akademide öğrencilere eğitim veren Bahar Dede, "Tüketme üret" felsefesi doğrultusunda evde kullanılan atıkları veya doğada bulunan geri dönüşüm ürünlerini atölyede farklı çalışmalarla değerlendirdiklerini belirtiyor. Konserve kutularından kalemlikler, plastik atıklardan dekorasyon ürünleri gibi örneklerle çocuklar hem sanatsal becerilerini geliştiriyor hem de geri dönüşüm bilinci kazanıyor.
“Geri dönüşüm hepimiz için çok önemli bir konu”
Öğrenciler, doğadan topladıkları malzemelerle de sanat eserleri ortaya çıkarıyor. Ebrar Sena Sancaktar, kozalaklarla tablo yapmanın yanı sıra, geri dönüşümün önemine vurgu yaparak, "Geri dönüşüm hepimiz için çok önemli bir konu. Amacımız, doğaya özen gösterilerek oluşturulan ürünlerle doğadan ve denizden gelen malzemeleri birleştirerek geri dönüşüm ürünleri ve sanat eserleri çıkarmak" diyor.
Sanat Akademisi'nde görev yapan resim öğretmeni Nursemin Yılmaz Aksoy, atık malzemelerle desteklenen çalışmalara değinerek, "Malzemelere para vermek yerine dönüştürdüğümüz ürünler hem daha güzel gözüküyor, hem de sıfır atığa destek olmaya çalışıyoruz" diyor.
Arnavutköy Belediyesi Sanat Akademisi öğrencilerinin bu projeleri, sanat ve çevre bilincini bir araya getirerek sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlıyor.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.