

Osmanlı Devleti’nin 721’inci kuruluş yıl dönümü Arnavutköy Belediyesi tarafından yapılan Osmanlı El Sanatları sergisi ile kutlandı. Sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Osmanlı Devleti’nin kuruluşun 721. yılı dolayısıyla Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan Osmanlı Motifli ürünler, görücüye çıktı. Bir yıllık emeklerini vatandaşlarla buluşturan kursiyerler, Osmanlı Dönemini anlatan ürünlerini Arnavutköylülerin beğenisine sundu.
Avlu34 alışveriş merkezi içirişinde yer alan sergide; Osmanlı el sanatları statları, resim tezhip ve minyatür sergisi ile çeşitli el işçiliğine ait örnekler yer aldı. Osmanlı insanın günlük hayatında önemli bir yeri olan hasırdan sepetler, gazete kâğıtlarından işlenerek, stantlarda yerini aldı. Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür Merkezi tarafından organize edilen haftada, Osmanlı Dönemi’ne ait meslek gurupları ile geri dönüşümden elde edilen el işlemeciliği sanatları da vatandaşlarla buluştu. Serginin en dikkat çeken kösesi ise Osmanlı dönemini anlatan, Osmanlı Kıyafetleri köşesi oldu.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.