

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Arnavutköy'de inşası tamamlanan Darülaceze Sosyal Hizmetler Şehri'nde incelemede bulundu.
Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’nin açılışı öncesinde düzenlenen “Açılışa Doğru” programına Mahinur Özdemir Göktaş’ın yanı sıra İstanbul Valisi Davud Gül, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Darülaceze yönetim kurulu üyesi Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve Darüleceze yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve diğer katılımcılar, toplantının ardından tesisi gezdi.
145 Bin Metrekarelik Alana İnşa Ediliyor
Arnavutköy'ün Yassıören Mahallesi'nde 145 bin 727 metrekarelik bir alana inşa edilen tesis, çeşitli kapasitelerdeki birimleriyle dikkat çekiyor. Tesis içerisinde 180 kişi kapasiteli Bağışçı Birimi, 320 kişi kapasiteli Sağlıklı Kadın ve Erkek Birimi, 274 kişi kapasiteli Yatağa Bağımlı Kadın ve Erkek Birimi, 154 kişi kapasiteli Alzheimer ve Demans Birimi, 50 kişi kapasiteli çocuk yuvası, poliklinikler, rehabilitasyon ve sosyal merkez, iş atölyeleri, idari binalar, 500 kişi kapasiteli konferans merkezi, cami yanı sıra kilise ve havra gibi farklı dinlere hizmet veren ibadet alanları da bulunuyor.
İhtiyaç sahiplerine geniş kapsamlı ve çağdaş hizmetler sunmayı amaçlayan tesisin temeli 22 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı.
Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımıyla, ilçemizde yapımı gerçekleşen Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri'nin açılış öncesindeki hazırlık toplantısına katıldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde kısa sürede tamamlanan ve çok yakında hizmete girecek olan bu hayırlı yatırımda emeği geçen herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.