

Arnavutköy İkinci Camii Kur'an Kursu'nun temel atma töreni, Cuma namazı sonrasında gerçekleştirildi.
Anadolu Mahallesi’nde gerçekleştirilen temel atma törenine Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Arnavutköy İlçe Müftüsü Arif Yeşiloğlu, Arnavutköy İkinci Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği yetkilileri ve birçok vatandaş katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan tören Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ve İlçe Müftüsü Arif Yeşiloğlu’nun konuşması ile devam etti. Ardından, temel atma töreninin sembolik bir adımı olarak kurban kesildi. Dualar eşliğinde gerçekleştirilen kurban kesimi, Kur'an Kursu'nun yapım sürecine hayırlı bir başlangıç olması temenni edildi.
Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, törende yaptığı konuşmada, Arnavutköy İkinci Camii Kur'an Kursu'nun önemine vurgu yaparak, ilçede yaşayan Müslüman gençlerin dini eğitimlerini alabilecekleri modern ve donanımlı bir mekânın inşa edilmesinin büyük bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Haşim Baltacı, camii ve Kur'an Kursu'nun tamamlandığında, ilçenin dini ve kültürel hayatına katkı sağlayacağına ve gençlerin gelişimine olumlu etkileri olacağına inandığını dile getirdi.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.