

Arnavutköylü kadınlar aldıkları eğitimler sonucunda ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri kazanca dönüştürüyor.
Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kadınların eğitim, spor ve kişisel gelişim alanlarında yeteneklerini keşfetmesi, yaşam kalitelerini artırması, hayatın rutinlerinden uzaklaşarak motive olacak etkinlikler yapmasını sağlıyor. Merkezde 28 farklı branşta eğitim hizmeti, spor ve sağlıklı yaşam hizmeti verilirken; seminerler, kültür ve gezi programları düzenleniyor. Ev ekonomilerine katkı sağlamalarına, el emeği ürünlerin satıldığı Çarşım ile destek veriliyor.
Merkezin içerisinde bulunan Çarşım; kadınların emeklerini kazanca dönüştürüp aile bütçesine katkı sağlamalarına yardımcı oluyor. Kadınlar, aldıkları kurslar sonucunda ürettikleri ürünlerin satışını gerçekleştirerek kazanç sağlayabiliyor.
Binlerce Ürün Tüketiciyle Buluşuyor
Kadınlar tarafından yoğun ilgi gören Çarşım’da kurulduğu günden beri 38 binden fazla ürün sergilenirken, 32 binden fazla ürünün satışı gerçekleşti. 5 bin 300 kadın ise ürünlerini kazanca dönüştürmenin mutluluğunu yaşadı.
Arnavutköylü kadınlar, satışlarını gerçekleştirmek istediği ürünlerini Çarşım görevlilerine teslim ederek, satış imkânı sağlıyor. Kendi belirledikleri miktar üzerinden ücretlendirilen ürünlerin satışı gerçekleştiğinde görevliler tarafından aranarak ücretleri teslim ediliyor.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.