

Adıyaman’da ikamet eden ve depremin ardından İstanbul’a yerleşen Zahide-Fatih Yıldırım çiftinin otizmli çocukları Muhammed İshak eğitimlerine devam edebilecek.
Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli depremlere Adıyaman’daki evlerinde yakalanan Zahide-Fatih Yıldırım çifti, birkaç gün Adıyaman’da kaldı. Aile, hamile olan Zahide Yıldırım’ın doğum sancılarının artması üzerine 9 Şubat’ta İstanbul’a geldi. Önce Arnavutköy Devlet Hastanesine gelen çift, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine yönlendirildi. Burada doğum yapan Zahide Yıldırım’ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ziyaret etti. Zahide Yıldırım’ın isteği üzerine bebeğe “Ayşe Betül” ismini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bebeğin kulağına ezan okudu. Aile daha sonra Arnavutköy’e yerleşti.
Bir de otizmli çocukları olan aileyi Arnavutköy Belediyesi Yaşlı ve Engelli Merkezi (AYEM) yetkilileri de ziyaret etti. Ziyaret sırasında yetkililer tarafından aileye çeşitli hediyeler takdim edildi. AYEM personellerinden Gülcay Gürsu, otizmli Muhammed İshak’ın eğitimlerinin AYEM’in de desteği ile Arnavutköy’de devam edeceğini söyledi.
4 yaşındaki Muhammed İshak’ın annesi Zahide Yıldırım, “Oğlum deprem psikolojisini daha atlatamadı. Adıyaman’da rehabilitasyon eğitimi alıyordu. Onun eğitimi devam ediyordu, şimdi yarım kaldı. Ama belediye yetkilileri burada her konuda destek olabileceklerini söylediler. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.