

Arnavutköy Afet Eğitim Merkezi’nde (AFEM) tarafından, lise öğrencilerine yangın eğitimi verildi.
Arnavutköy Afet Eğitim Merkezi’nde (AFEM) okulların sivil savunma kulübü öğrencilerine yönelik yangın ve yangın müdahale şekilleri hakkında eğitim verildi. Öğrencilere yaklaşık olarak bir saat teorik eğitim ardından uygulamalı eğitim verildi.
Teorik olarak verilen eğitimde öğrencilere yanma ve yangın ile ilgili kavramlar, yangın türleri, yangının hangi durumlarda oluşabileceği, yangın söndürmede kullanılan yöntemler ve ekipmanlar, yangın durumunda davranış şekilleri hakkında bilgi verildi. Teorik eğitimin ardından AFEM’de yer alan yangın istasyonunda uygulamalı eğitim verildi. Burada olası yangın durumunda dikkat edilmesi ve yapılması gereken hususlar anlatılarak uygulamalı olarak gösterildi. Öğrenciler, yangın söndürme cihazı kullanımı, rüzgâr yönü tayini ve nasıl konum alınması gerektiği hakkında bilgilendirildi. Eğitim sonunda tüm öğrenciler, yakılan ateşi yangın söndürme cihazı ile söndürdü.
Arnavutköy Belediyesi Afet ve Sivil Savunma Uzmanı Deniz Gök, eğitimlerin periyodik olarak farklı gruplar ile devam edeceğini söyledi.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.