

Arnavutköy Belediyesi, üniversite eğitimine devam eden öğrencilerin ailelerine 3 bin TL nakdi destekte bulunuyor.
Arnavutköy Belediyesi tarafından Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi’nde eğitim desteği almaya hak kazanan aileler için program düzenlendi. Programa Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ve eğitim desteği almaya hak kazanan aileler katıldı. Eğitimci Yazar Serkan Ekmen programa katılan ailelere, çocukları üzerinde nasıl bir davranış sergilemeleri konusunda konuşma yaptı. Programın devamında daha önceden Arnavutköy Belediyesi’nden eğitim desteği alan öğrencilerin teşekkür videoları yayınlandı.
Arnavutköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların sonucunda 2 bin 187 öğrencinin eğitim hayatına destek sağlanacak. Aile eğitimi desteği almaya hak kazanan ailelerin hesabına 3 taksitle toplamda 3 bin TL destek sağlanacak. Bu taksitlerin ilkinin aralık ayı içerisinde yatacağı müjdesi, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı tarafından vatandaşlara verildi.
“Arnavutköy’de eğitim ve öğretime katkı sunmaya devam ediyoruz”
Yapılan aile eğitim desteği hakkında açıklamada bulunan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “Geçmiş dönemlerden itibaren Arnavutköy’de eğitim ve öğretime katkı sunmaya devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmada 2 bin 187 aile bu eğitim yardımından yararlanma hakkı elde ettiler. Geçmişte birçok öğrencimizin eğitim yardımlarından yararlanarak, mezun haline geldiğini bu konuda teşekkürlerini ilettiklerini biliyoruz. Bu da bize büyük bir gurur veriyor. İlçemizde yaşayan öğrencilerimizin desteklenerek gelecek yarınlarda hem Arnavutköyümüze hem ailelerine hem de ülkemize güzel hizmetler yapmasını arzu ediyoruz. Hepsine başarılar diliyorum” dedi.
“Kızım Arnavutköy Belediyesi sayesinde eğitim görüyor”
Aile eğitim desteği alan Burhan Yardımcı, “Benim kızım Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı. Üniversiteyi Arnavutköy Belediyesi sayesinde kazandı. Dört senedir üniversitede okuyor. Başkanımız Ahmet Haşim Baltacı her anlamda bize destek oluyor. Kızım Arnavutköy Belediyesi sayesinde eğitim görüyor” dedi.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.