

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen 12. Engelsiz Yaşam Fuarı (EYAF) İstanbul Fuar Merkezi’nde Başladı.
Engelli ve yaşlı bireylerin sağlık, rehabilitasyon ve sosyal yaşama erişimlerindeki engelleri en aza indirme ve sosyal hayatın her alanına entegre olmaları amacıyla düzenlenen Engelsiz Yaşam Fuarı başladı. Arnavutköy Belediyesi fuarda Arnavutköy Yaşlı ve Engelli Merkezi (AYEM) ile yer aldı. AYEM standında ahşap boyama ve ahşap yakma gibi etkinlikler düzenlendi.
Görme Engelli Ceren Altun’dan Piyano Resitali
01-04 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde devam edecek olan fuarda piyona ve saz çalan görme engelli sanatçı Ceren Altun vatandaşların gözdesi oldu. Vatandaşlar, Ceren Altun’un söylediği şarkılara eşlik etti.
Fuarın ilgi odağı olan Ceren Altun, “Ağırlıklı olarak piyona, keman ve bağlama çalıyorum. Bu hafa engelliler haftası, burada da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için bulunuyorum. Benim amacım bir farkındalık oluşturmak, insanların bir şeyleri fark etmelerini sağlamak, ben de başarabiliyorum demek için buradayım. Müzik ve sanat engel tanımaz demek için buradayım. Güzel sanatlar lisesine gitmeye başladığım zaman, müziğin hemen hemen her alanıyla ilgilenmeye çalışıyorum” diye konuştu.
Arnavutköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü İbrahim Ulaş, “Bugün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün haftasına girmiş bulunuyoruz. Her yıl ulusal düzeyde düzenli olarak yapılan Engelsiz Yaşam Fuarı’na katıldık. Belediye Başkanımız Ahmet Haşim Baltacı’nın önderliğinde sosyal belediyeciliği ilke edinen örnek bir ilçe olarak öne çıkıyoruz. Yaşlı ve Engelli Merkezi olarak ifade ettiğimiz merkezde vatandaşlara; evde sağlık hizmetleri, gündüz bakım hizmetleri, mesleki eğitim hizmetleri, yasal haklar danışmanlığı hizmeti alanında destek sağlıyoruz” dedi.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.