

Arnavutköy Belediyesi tarafından çocuklara özel olarak düzenlenen ücretsiz tiyatro oyunları minikler tarafından ilgiyle takip ediliyor.
Arnavutköy Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Kültür ve Sanat Etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Düzenlenen etkinlikler ile minikler, her hafta tiyatro oyunlarıyla eğlence dolu vakit geçiriyorlar. Farklı tiyatro oyunlarının oynandığı sahnede bu hafta “Rehber Nasreddin Hoca”, “Dersimiz Neşe” ve “Ay Prensesi Siray” isimli çocuk tiyatro oyunları sergilendi. Etkinliklerden dolayı mutlu olduklarını dile getiren çocuklar, anne ve babalarıyla keyifli dakikalar yaşadı.
Tiyatro oyunlarının yanında düzenlenen; çocuk sineması, sihirbaz gösterileri, akrobat ve kukla gösterileri ile çocukların eğlence dolu bir hafta sonu geçirmesi sağlanıyor. Etkinlikleri merak ve heyecan ile takip eden minikler hem eğlenip hem de öğretici bilgilere sahip oluyorlar. Arnavutköy Kültür ve Sanat Merkezi, Bolluca ARGEM, Haraççı ARGEM, Hadımköy ARGEM ve AVLU 34 Etkinlik Çukuru’nda gerçekleşen Kültür ve Sanat Etkinlikleri; kasım ve aralık ayı süresince devam edecek.
Dersimiz Neşe
Okul ve ailenin önemini anlatan “Dersimiz Neşe” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar, eğlenirken aynı zamanda öğreniyor. Öğretmenini ve ailesini dinlemenin önemini zamanla anlayan neşe, hem gerekli dersini almış hem de ona verilen okul derslerinin de zamanında yapılması gerektiğini kavramıştır.
Rehber Nasreddin Hoca
Nasreddin Hoca, kültürümüzde yabancıların ve misafirlerin ne kadar önemli olduğunu İbiş ve arkadaşlarına, nüktedan ve öğretici tarzıyla anlatır. Bunu yaparken de tüm dünyadan sayısız misafiri kendine çeken İstanbul, Nevşehir, Çanakkale ve Edirne gibi önemli şehirlerimizi ve oralardaki bazı kültürel değerlerimizi tanıtır.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.