

Sunucu Cem Öğretir, Arnavutköy Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde öğrencilerle bir araya gelerek diksiyon ve iletişim konusunda gençlere tavsiyelerde bulundu.
Arnavutköy Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında ana haber sunucusu Cem Öğretir, Arnavutköylü öğrencilerle bir araya geldi. Düzenlenen etkinlik kapsamında Cem Öğretir katılımcılara diksiyon, beden dili, etkili iletişim ve Türkçe’nin kullanımı hakkında bilgiler verdi. Program sonunda gençlerin sorularını yanıtlayan deneyimli sunucu meslek hayatı ile ilgili tecrübelerini aktardı.
“Sizi kötü anlamda eleştirmek isteyenler her zaman olacaktır”
Meslek hayatı ile ilgili önemli bilgileri gençlere aktaran Cem Öğretir, “Ben haber spikeri olmak istedim, alkışlanmak istedim, sevilmek istedim ama bu kadar çok eleştirileceğimi de bilmiyordum. Beni her akşam o kadar çok kişi eleştiriyor ki olumsuz şekilde, sizler de bir sosyal medya kullanıcısı olarak ne yazık ki bu eleştirilere çok fazla maruz kalıyorsunuz. Kötü eleştiriler her zaman var, sizi kötü anlamda eleştirmek isteyenler her zaman olacaktır. Önemli olan bunlara karşı nasıl bir direnç oluşturabilirsiniz, kendi kişiliğinizi nasıl sağlamlaştırabilirsiniz ve kendinizi daha doğru nasıl ifade edebilirsiniz. Bu nedenle bir konuşma yaparken ne söylediğinizden daha çok nasıl söylediğiniz önemlidir. İşte o zaman ses tonu devreye giriyor, beden dili devreye giriyor ve anlatımınız devreye giriyor. İnsanların sizi dinleyebilmesi için ortak bir nokta bulabilmeniz, sesinizin etkili olması lazım, bedeninizi iyi kullanabilmeniz lazım” dedi.
“Dil ölürse, millet ölür”
Türkçe’nin doğru kullanımının önemini vurgulayan Cem Öğretir, “Kullandığımız her yabancı kelimenin mutlaka Türkçe bir karşılığı vardır. Selfie deyin ama yanında ‘özçekim’ olduğunu da bilin. Ben her zaman söylüyorum, şimdi çok dikkat etmiyor olabilirsiniz ama yaşınız biraz daha büyüdüğünde ‘dil ölürse, millet ölür’ cümlesinin önemini daha iyi anlayacaksınız. Onun için beni akşam haberlerde izlediğinizde Türkçeyi nasıl kullandığıma lütfen dikkat edin. Bize bazen dış haber servisinde çalışmak için arkadaşlarımız geliyor. Fransızcası çok iyi, İngilizcesi çok iyi, Arapçası çok iyi ama benim ilk sorduğum soru ‘Türkçe biliyor musun’ oluyor. Çünkü biz işimizi Türkçe yapıyoruz ve biz birbirimize Türkçe hitap ediyoruz” diye konuştu.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.