

Arnavutköy Belediyesi Bilişim Akademisi ilk mezunlarını verdi. Pandemi sürecinde eğitimlerine devam eden 160 öğrenci, akademinin ilk mezunları oldu.
Milli Teknoloji Hamlesi ve Dijital Türkiye Hedefleri doğrultusunda; bilişim alanında yetenekli genç ve yetişkinlere yönelik hayata geçirilen Arnavutköy Bilişim Akademisi, pandemi döneminde eğitimlere ara vermeyerek, eğitimlerini yüz yüze ve online olarak sürdürdü.
Günümüz sistemlerini anlayabilen, teknolojik gelişmelerin tasarlayıcısı olan ve geleceğin mucitlerini yetiştirmek isteyen Arnavutköy Belediyesi Bilişim Akademisi’nde robotik kodlama, veri tabanı yönetimi, siber güvenlik ve SQL eğitimi alan öğrenciler, eğitimlerini tamamladı. Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler ise sertifikalarını Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın elinden aldı.
“160 Kardeşimiz Mezun Oldu”
Bilişim Akademisi Mezuniyet töreninde öğrenciler ile bir araya gelen Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Arnavutköy Bilişim Akademisi’nin ilk mezunlarını verdiğini söyledi. Başkan Baltacı: “Bu alan gelecek vadeden bir alan. Gençlerimizin yoğun ilgi duyduğu bir alan. Açılışını 4 ay öncesinde yapmamıza rağmen ilk mezunlarımızı verdik. Sevinçliyiz. Tabi pandeminin verdiği olumsuzluklar oldu. Kısmen yüz yüze, kısmen online olarak eğitimlerimizi sürdürdük. 160 tane kardeşimiz 4 farklı alanda; siber güvenlik, veri tabanı, SQL ve robotik kodlama alanlarında eğitim alarak nitelikli hale geldiler. Umuyoruz gelecekleri hakkında önemli bir katkı olur” şeklinde konuştu.
“Robotik Kodlamaya İlgisi Olan Herkese Tavsiye Ediyorum”
Öğrencilerden Hüseyin Emre Kıvılcım: “Bilişim Akademisi çok güzel. Öğretmenlerimiz çok iyi hepsini çok seviyorum herkese tavsiye ederim. Burada bilmediğim çok şeyi öğrendim geleceğimin temellerini attım burada. Robotik kodlamaya ilgisi olan herkese tavsiye ediyorum” ifadesini kullandı.
“Proje Ekibinde Yer Alıyorum”
Annesinin önerisi ile bilişim akademisine geldiğini belirten 15 yaşındaki lise öğrencisi Furkan Aydemir: "Buraya geldiğim günden bu yana çok güzel bir temel attım. Artık hemen hemen her şeyi anlayabiliyorum. Hocalarımıza eğitim sürecinin nasıl olacağını sorduk. Hocalarımız TEKNOFEST için bir proje ekibinin oluşturulacağını söyledi. Bunu duyunca çok heyecanlandık. Ben de bu proje ekibine dahil oldum. Şu an bize verilen 3 proje var. Bu projeleri gerçekleştirmek için eğitim alıyoruz. Türkiye'nin birçok yerinde bu tarz akademilere yüksek miktarda para verilerek eğitim alınırken biz ücretsiz bir şekilde bu imkândan yararlanabiliyoruz" diye ifade etti.
“Zaman, Teknoloji Çağı”
Çocuklarının eğitiminden çok memnun olduğunu şu ifadelerle dile getiren Hülya Özgen: "Burası belediyemizin bize kazandırdığı çok önemli yerlerden biri. Robotik hakkında hiçbir bilgim yoktu daha öncesinde. Çocuklar her eğitim alıp eve geldiğinde heyecanla bize anlattıklarında, biz de onlarla haberdar olduk. Çocuklarımızı buraya her getirdiğimizde bizde baktık, gördük, gözlemledik. Ebeveynler olarak bizim de hoşumuza gitti. Zaman teknoloji çağı. Çocuklarımızı en iyi yerlerde görmek istiyoruz. Burada çalışan eğitmenlerimize, desteği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum."
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.