

Arnavutköy Belediyesi, uzaktan eğitim döneminde ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerini kesintisiz devam ettirebilmeleri için EBA Destek noktalarını hayata geçirdi.
Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden devam eden eğitim-öğretim faaliyetlerine tüm öğrencilerin sorunsuz erişebilmesi adına “EBA Destek Noktaları” oluşturan Arnavutköy Belediyesi, evlerinde bilgisayar ve internet erişimi olmayan öğrencilere erişim imkânı sunuyor.
6 Noktada EBA Hizmeti
Pandemi döneminde uzaktan eğitimin devam edeceği 2020-2021 eğitim öğretim yılında, dersler EBA üzerinden devam edecek. Ancak birçok öğrencinin bilgisayar ve internete erişimi bulunmuyor. Arnavutköy Belediyesi de öğrencilere uzaktan eğitim sürecinde destek vermek ve öğrencilerin derslerine sorunsuz bir şekilde erişebilmeleri amacıyla Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın talimatıyla EBA destek noktaları açtı. Tam donanımlı 120 bilgisayar ile hizmet verecek EBA noktalarında 1. sınıftan 12. sınıfa kadar zorunlu eğitim kapsamındaki tüm öğrenciler yararlanabilecekler. 6 farklı lokasyonda hizmet verecek EBA Destek Noktaları ise şöyle; Arnavutköy Merkez ARGEM, Bolluca ARGEM, Haraççı ARGEM, Hadımköy Kiptaş ARGEM, Cahit Zarifoğlu Kütüphanesi ve Arnavutköy Şehir Kütüphanesi.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.