

Şehrin gürültüsünden uzaklaşmanın adresi olan Arnavutköy Belediyesi Hobi Bahçeleri, altı yıldır vatandaşlara tam hizmet sunuyor.
Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı tarafından hayata geçirilen Bostan Gülistan Hobi Bahçeleri, vatandaşlardan tam not alıyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar, soluğu Hobi bahçesinde alıyor. Sebze ve meyve fidelerinin ekildiği 78 m² lik 200 adet alan, kiralama yöntemi ile vatandaşlara tahsis ediliyor.
Herkes tarafından kullanılması amaçlan Hobi Bahçeleri, ilk sahibi tarafından ekilmediği zaman bir sonra ki sene aynı kişiye tahsis edilmiyor. Kiralama süresini uzatmak isteyen vatandaşlar ise önceden ilgili birime bilgi veriyor. Hobi bahçelerinin yanı sıra Arnavutköy Belediyesi tarafından oluşturulan fidanlıktan ise çeşitli tohumlar ve fideler alınabiliyor. Ayrıca Bostan Gülistan Hobi Bahçesi içerisinde kafe, oyun alanları ve otopark bulunuyor.
Herkesin Sofrasında Kendi Ürünü Var
Altı yıldır hizmet veren hobi bahçesinden faydalanan vatandaşlar, aileleri ile güzel vakit geçirirken aynı zamanda doğa ile iç içe olmanın huzurunu yaşıyor. Mısırdan soğana, çilekten kavun ve karpuza, domatesten salatalığa kadar birçok sebze ve meyveni ekildiği bahçelerden toplanan ürünler, sofraların vazgeçilmezleri oluyor.
Çocukların oyun oynayabileceği oyun alanı, piknik alanları, araç gereç ekipmanları muhafazası için prefabrik yapı, özel günlerde bir araya gelinebilecek sosyal tesis, otopark ve kontrollü giriş çıkışlarla
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.