

Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulları’nın kapanış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe ünlü spor yorumcuları Olcay Çakır, Uğur Karakullukçu ve Teknik Direktör Mehmet Özdilek de katıldı.
Arnavutköy Belediyesi tarafından 3 ay boyunca çeşitli branşlarda gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları düzenlenen törenle sona erdi. Bolluca Stadı’nda düzenlenen kapanış etkinliğine Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın yanı sıra ünlü spor yorumcuları Olcay Çakır, Uğur Karakullukçu ve Teknik Direktör Mehmet Özdilek de katıldı. Etkinlikte Yaz Spor Okulları öğrencileri halı sahada basketbol, futbol, voleybol, karate ve jimnastik gibi spor dallarında öğrenmiş oldukları becerilerini sergiledi. Öte yandan gerçekleştirilen “Basket şov” ve “Balon şov” gösterileri de renkli görüntüler oluştu. Geçen sene Yaz Spor Okulu’ndan 2 bin 500 sporcu mezun olurken bu sene 3 bin 700 öğrenci mezun oldu.
“Hem bedenen hem de zihnen çocuklarımızı yetiştiriyoruz”
Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ise konuşmasında sporun önemine değindi. Çocukların yaz okulunda yeni beceriler kazandığını belirten Başkan Baltacı: “Çocuklarımızın en doğal ihtiyaçlarından biri spor. Spor, sadece bedeni geliştirmek için yapılmıyor. Zihni geliştirmek için de yapılıyor. Hem bedenen hem de zihnen çocuklarımızı yetiştiriyoruz. Bu anlamda Arnavutköy Belediyesi spor okulumuzu bu kaynaktan besleyerek yeteneklerini geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.
“3 bin 700 evladımız eğitim gördü”
Bu sezon ki Yaz Spor Okulları değerlendiren Başkan Baltacı: “Çocuklarımızın yeni becerilerini kazandığı bir sezonun sonundayız. Yaz Spor Okullarımızın kapanış etkinliklerinin içerisindeyiz. Yaklaşık 3 bin 700 evladımız, 30 eğitmenimiz tarafından 3 ay boyunca eğitilerek kabiliyetlerine göre çeşitli spor dallarında hem becerilerini arttırdılar, hem eğlendiler, hem yeni arkadaşlık ilişkileri kurmaya gayret ettiler ve bu konuda başarılı bir sezon geçirdiler. Bunun yanında çocuklarımızın farklı alanlarda bir takım eğitimler vermeye gayret ettik. Büyük bir alaka var” ifadelerini kullandı.
“Bu tesislerin kıymetini bilin”
Programa katılan, Şifo Mehmet lakabıyla tanınmış eski millî futbolcu ve teknik direktör Mehmet Yıldız şunları söyledi: “Burada olmaktan son derece mutluyum. Tüm genç arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Geleceğin sporcularını görmek bizi son derece mutlu etti. Bu tesislerin kıymetini bilin. Bu organizasyonu düzenleyen Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet bey ve ekibine şükranlarımı sunuyorum.”
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.