

Arnavutköy Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde diyabet hastalığıyla ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi. Diyetisyen ve Fizyoterapist Sümeyye Şükran Özkeleş, seminerde diyabet hastalığında doğru bilinen yanlışları anlattı.
Arnavutköy Belediyesi’ne bağlı Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde diyabet hastalığıyla ilgili farkındalık oluşturmak adına bilgilendirme semineri düzenlendi. Diyetisyen ve Fizyoterapist Sümeyye Şükran Özkeleş tarafından “Diyabette Beslenme ve Egzersiz” başlığı altında verilen seminere katılanlar düzenlenen programdan memnun olduklarını getirdiler. Diyabet tipleri, diyabette risk faktörleri, diyabet hastalığında beslenme ve egzersiz hakkında bilgi veren Sümeyye Şükran Özkeleş, diyabet hastalığında doğru bilinen yanlışları da anlattı.
“Uzmanına danışmadan herhangi bir bitkisel ürün kullanmayınız”
Her kulaktan duyulan bitkisel ürünün hastalığı tedavi edemeyeceğini söyleyen Özkeleş: “Bazı bitkilerin yan etkileri olabilir. Kullanılan doz tedavide çok önemlidir. Fazla dozlar, size zarar verebilir. Bu nedenle uzmanına danışmadan herhangi bir bitkisel ürün kullanmayınız” dedi.
“Diyabetik ürünlerle diyet ürünleri aynı şey değildir”Diyabetik ürünlerle diyet ürünleri aynı şey olmadığını belirten Özkeleş: “Diyet ürünlerinin özelliği düşük kalorili olmalarıdır. Üretilirken yağ miktarları azaltılır fakat şeker miktarları değişmez. Diyabetik ürünlerin özelliği ise rafine şeker bulundurmaması bunun yerine tatlandırıcı içermesidir. Besinin içine şeker konmayabilir, ancak aşırı yağlı ya da tuzlu olabilir. Bu ürünleri tüketmeden önce diyet
uzmanına danışın” ifadelerini kullandı.
“Kullanacağınız ürünle ilgili bir diyet uzmanına danışın”
Sümeyye Şükran Özkeleş, diyabetik besinlerin istenilen kadar yenilemeyeceğini vurgulayarak: “Ürünün üzerinde bulunan diyabetik sözcüğü o yiyeceğin serbestçe kullanılabileceğini ve yararlı hatta tedavi edebileceğini göstermemektedir. Diyabetik besinler diyete ek olarak değil diğer yiyeceklerin yerine tüketilmelidir. Kullanacağınız ürünle ilgili bir diyet uzmanına danışınız” şeklinde konuştu.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.