

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle yemek programında bir araya geldi.
Arnavutköy Belediyesi Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı gerçekleştirildi. Düzenlenen programa; Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Garnizon Komutanı Hava Savunma Kıdemli Albay Nurettin Saral, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ katıldı.
“Şehitlerimizin sahip olduğu, imana ve inanca sahibiz”
Çanakkale ruhunun hala devam ettiğini belirten Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş: “18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Çanakkale Deniz Zaferi’nin bu sene 104. yıl dönümü. 77 milletten, 7 düvel toplanarak kutsal bildiğimiz topraklarımızı işgal etmek için geldiler. Ancak öyle bir imanla, inançla karşılaştılar ki geldikleri gibi geri gittiler. Hala, 1915 yılında Çanakkale Savaşı’nda verdiğimiz 256 bin şehitlerimizin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da verdiğimiz şehitlerimizin ve 15 Temmuz’da vermiş olduğumuz şehitlerimizin sahip olduğu, imana ve inanca sahibiz.” şeklinde konuştu.
“Birliktelik ruhuyla düşmanlarımız karşısında güçlü kalmamız mümkün”
Programda konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “Şanlı tarihimize baktığımız zaman birbirinden değerli zaferlere imza attığımızı görüyoruz. Bu zaferlerin en önemlilerden biri Çanakkale Zaferi’dir. Buradan çıkaracağımız dersler var. Bunlardan en önemlisi birliktelik ruhudur. Çanakkale Şehitliği’ne baktığımızda her coğrafyadan, her etnik unsurdan insanların var olduğunu görüyoruz. Bizi biz yapan değerlerin etrafında birleşerek birliktelik ruhuyla düşmanlarımız karşısında güçlü kalmamız mümkündür.” ifadelerini kullandı.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.