

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, İstanbul’da Darülaceze Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen "Sosyal Hizmet Şehri" ile "Sosyal ve Kültürel Tesis" projelerinin tanıtım programına katıldı.
Gerçekleştirilen programa Bakan Selçuk ve Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın yanı sıra Darülaceze İdare Meclisi Üyesi Bilal Erdoğan, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Hüseyin Altınalan ile çok sayıda davetli katıldı. Bakan Selçuk burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan "Sosyal Hizmet Şehri Projesi"nin yüzde 50'sinin tamamlandığını belirtti.
“Sosyal Hizmet Şehri, Sevgi ve Merhamet Şehri Olacak"
Sosyal Hizmet Şehri hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Selçuk, "Bu şehirde ideal yaşam şartlarını kuruyoruz. İnanıyorum burası yerel yönetimlerimize de örnek olacak. Sosyal Hizmet Şehri, hayalini kurduğumuz doğayla bütünleşen sevgi ve merhamet şehri olacak." dedi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Darülaceze'nin tarihi ve insani değerlere sahip çıkarak tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini söyledi. Darülaceze'nin Sultan 2. Abdülhamid tarafından büyük emeklerle kurulduğunu, çocuk, genç ve yaşlılar için de umut yuvası olduğunu dile getiren Bakan Selçuk, Abdülhamid'in isminin buradan silinmeye çalışıldığını, hizmetlerinin unutturulmak istendiğini ancak gelinen noktada ona ve değerlerine sahip çıkıldığını görmekten gurur duyduklarını aktardı. Bakan Selçuk, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da Belediye Başkanı olduğu dönemde ihtimam gösterdiği kurumların başında Darülaceze geliyordu. Yine bizim için tarihi başarılar, ecdadın bıraktığı eserleri daha da ileri taşımak için ilham kaynağıdır." dedi.
“Bu binanın dışında gerçek anlamda diğer proje Arnavutköy'de yapılacak”
Darülaceze İdare Meclisi Üyesi Bilal Erdoğan da gerçekleştirdiği konuşmada, Darülaceze'nin geçmişteki kurum kimliğine ve milli, insani değerlere sahip çıkarak örnek bir kurum haline geldiğini söyledi. Bilal Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Kayışdağı'nda yaptırdığı yerleşkeyi hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti: "Bu binanın dışında gerçek anlamda diğer proje Arnavutköy'de yapılacak. Yine Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ortaya çıkan bir proje bu. Yaşlı hizmetleri tüm dünyada ticarileşmiş bir alana dönüşmüş durumda. Ülkemizde ise geleneğimizle bağlantılı olarak bir vakıf hizmeti halinde devam ediyor. Bu çok anlamlı. Bu açıdan Darülaceze dünyada tek diyebiliriz. Sosyal Hizmet Şehri de alanında en güçlü ve tek olacak. İdare Meclisi olarak sürdürülebilirliği temin etmek ve bu kurumların ebediyen yaşamasını temin edecek bir yapıya dönüşmesi için üzerimize düşenleri yapıyoruz. Darülaceze medeniyetimizin dünyaya armağanı olan bir marka."
Program sonunda Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Hüseyin Altınalan, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ve NTV Muhabiri Yağız Şenkal ile medya mensubu ve siyasetçilere çalışmaları dolayısıyla hediye takdim edildi.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.