

Şehit Ömer Halisdemir’i anmak için düzenlenen bisiklet turunun 2’nci etabı tamamlandı. Kütahya’dan vatan toprağı alan bisikletliler Afyonkarahisar’a doğru yol aldı.
15 Temmuz darbe girişiminin 3’üncü yılı nedeniyle Arnavutköy Belediyesi’nin düzenlediği Ömer Halisdemir Bisiklet Turu’na katılan profesyonel bisikletçiler Kütahya’ya ulaştı. Darbeci General Semih Terzi’yi başından vurarak darbenin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’in anısına pedal çeviren sporcular, Kütahya Vali Yardımcısı Arif Yalçın’dan vatan toprağı aldı. İstanbul’un Arnavutköy ilçesinden yola çıkan sporcular, düzenlenen bisiklet turunun 378 kilometrelik 2’nci etabını tamamlayarak Afyonkarahisar’a gitmek için yola çıktılar.
“Çok etkileyici bir organizasyon”
Gerçekleştirilen etkinliğin önemine vurgu yapan Kütahya Vali Yardımcısı Arif Yalçın: “Çok etkileyici bir organizasyon. Kentimizden de toprak alacak arkadaşlarımız. Buradan sonra Afyon’a uğrayacaklar. Niyetlerinin güzel bir şekilde sonuçlanmasını diliyorum. Yolları açık olsun.” şeklinde konuştu.
“Ömer Halisdemir’i unutmayacağımızı belirtmeye çalışıyoruz”
Geleneksel olarak düzenlenen Ulusal Ömer Halisdemir Bisiklet Turu’nun bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiklerini belirten Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mahmut Okur: “Ülkemizin her coğrafyasından seçtiğimiz sporcularla 3 yıldır Arnavutköy’den başlayarak şehidimizin memleketi Niğde’ye gidiyoruz. Bu sayede Ömer Halisdemir’i unutmadığımızı ve unutmayacağımızı belirtmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda sporun farkındalığını ortaya koymaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Şehitlerimiz ve Ömer Halisdemir için sürüyoruz”
Bisiklet turuna bu sene ilk defa katılan Emre Çıtak, turun yorucu geçtiğini söyleyerek: “Arnavutköy’den çıktık. İlk gün Bursa’ya vardık. Bugün Kütahya’dayız. Önümüzde uzun bir yol var. Şehitlerimiz ve Ömer Halisdemir için sürüyoruz. Geçtiğimiz illerden toprak aldık. Niğde vardığımızda bu almış olduğumuz toprakları Niğde’de bulunan Ömer Halisdemir’in kabrine dökeceğiz.” diye konuştu.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.