Arnavutköy Belediyesi
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yarışması’nda En İyi Lezzet Belli Oldu

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yarışması’nda En İyi Lezzet Belli Oldu

25 Şubat 2025 Salı

Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yarışması, büyük bir heyecana sahne oldu. 43 yarışmacının katıldığı organizasyonda, jüri değerlendirmesi sonucunda Leyla Özkul birinciliğe layık görüldü.

Geleneksel Lezzetler Yarıştı

Arnavutköy Belediyesi tarafından geleneksel mutfak kültürünü yaşatmak ve yerel gastronomiyi desteklemek amacıyla düzenlenen Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yarışması, final müsabakasıyla sona erdi. Arnavutköy Kadın ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen organizasyona toplam 43 yarışmacı katıldı. Ön eleme turlarını geçen 5 finalist, jüri karşısında en iyi yaprak sarmasını hazırlamak için mücadele etti.

Finalde jüri üyeliğini, yemek programlarıyla tanınan MasterChef Gamze Tosun üstlendi. Yarışmacıların hazırladığı sarmalar; lezzet, sunum, kıvam ve geleneksel tarife uygunluk kriterlerine göre değerlendirildi. Yapılan titiz değerlendirme sonucunda Leyla Özkul birinciliğe layık görüldü.

Gamze Tosun: “Jüri Üyesi Olarak Burada Olmak Gurur Verici”

Yarışmanın jüri üyelerinden Gamze Tosun, etkinliğin kendisi için özel bir anlam taşıdığını belirterek;  “Şunu gururla söylemek isterim ki, bir zamanlar kursiyer olarak geldiğim Arnavutköy Kadın ve Kültür Merkezi’ne bugün jüri üyesi olarak katılıyorum. Bu tür etkinlikler, Türk mutfağının tanıtımı ve nesilden nesile aktarımı açısından çok değerli. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Leyla Özkul: “Birinci Oldum, Çok Mutluyum”

Birinciliği kazanan Leyla Özkul,  “Ev yemekleri yapıyorum ve kendi mutfağımda. Böyle bir yarışma düzenlendiğini duyunca katılmak istedim. Birinci oldum, çok mutluyum. Bu güzel organizasyon için Arnavutköy Belediyesi’ne teşekkür ederim’’ dedi.

Yarışmanın sonunda dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

Genel HABERLERİ