

Arnavutköy Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde düzenlediği Güven Toplumunun İnşası Semineri’yle şiddetin anatomisi ve çözüm yolları uzmanların bakış açısıyla ele alındı.
Arnavutköy Belediyesi, KADEM iş birliğiyle Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. “Güven Toplumunun İnşası Semineri” başlıklı programda, şiddetin anatomisi ve çözüm yolları uzman isimlerin katılımıyla detaylı bir şekilde ele alındı.
Alanında Uzman Konuşmacılar Bir Araya Geldi
Merkez Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen seminere Klinik Psikolog Safiye Daş, Avukat Solmaz Kıran Çinkil ve İlahiyatçı Sümeyra Güneşer konuşmacı olarak katıldı. Programda, kadına yönelik şiddetin toplumsal etkileri, hukuki boyutları ve dini perspektiflerle ele alınarak çözüm önerileri tartışıldı.
Toplumsal Farkındalık İçin Önemli Adım
Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik farkındalık oluşturmayı hedefleyen seminer, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Etkinlikte, bireylerin bilinçlenmesi ve güven temelli bir toplumun inşası için neler yapılabileceği vurgulandı.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.