

Arnavutköy Belediyesi’nin destekleriyle Arnavutköy Şehir Parkı’nda düzenlenen memleket tanıtım programlarında bu haftasonu Ordu Tanıtım Günleri ev sahipliği yaptı. Arnavutköy Ordulular Derneği’nin organizasyonunda yapılan tanıtım günlerinde memleket hasreti yaşayan vatandaşlar doyasıya eğlendi. Ordu’ya ait yöresel ürünlerin sergilendiği stantlardan alışveriş yapan vatandaşlar yöresel oyunlarıyla da doyasıya eğlendi. Düzenlenen programa Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Arnavutköy Ordulular Dernek Başkanı Nevzat Bulut, Meclis Üyeleri Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Dernek Temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“Bu hafta 5’incisini gerçekleştirdiğimiz memleket günlerimizde huzur ve neşe içerisinde çok ciddi bir kalabalık var”
Düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, “Burayı ziyaret eden tüm vatandaşlarımıza bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu hafta 5’incisini gerçekleştirdiğimiz memleket günlerimizde huzur ve neşe içerisinde çok ciddi bir kalabalık var. Şehir Parkı’mız ilçemizin merkezinde ve hemen hemen tüm etkinliklerimize ev sahipliği yapıyor yazın ayrı güzel, kışın ayrı güzel. Yaklaşık 12 derneğimizle beraberce organize ettiğimiz bu mekanımızda memleket günlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Hemşehrilerimize hem sosyal hemde kültürel açıdan hizmet vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
“Çok ince bir düşünce var kültür birleşmesi oluyor.”
Yine düzenlenen programla alakalı konuşan Arnavutköy Ordulular Dernek Başkanı Nevzat Bulut, “Bu imkanları bizlere sunan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Burada bir memleket özlemi vardı, daha öncesinde böyle bir organizasyon yoktu bir özlem olduğunu fark ettik. Ordulu olmayan birisi buraya gelip alışveriş yapıyor burada çok ince bir düşünce var kültür birleşmesi oluyor. ‘’ifadelerini kullandı.
“Özlem gideriliyor”
Programa katılan vatandaşlardan Serkan Temur ise, “Burada bir açılış programı yapıldı. Arnavutköy STK’ları başta olmak üzere çok yoğun bir katılımla açılış yapıldı. Arnavutköy’de Orduluların nüfus oranıda oldukça fazla. Bu tür programlar memleketine özlem duyan ve gidemeyen insanlar için kendi heşşehrilerini görme ve kültürlerini yaşama adına çok anlamlı oluyor ve özlem gideriliyor.” dedi.
Mustafa Candaroğlu, 5 Aralık 1984 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de doğdu. İlköğrenimini 1996 yılında Boğazköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1999'da Asfa Ortaokulu'ndan ve 2002'de Sultan Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini 2008 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık alanında tamamladı.
Askerlik hizmetini Kayseri Bölge Jandarma Komutanlığı'nda tamamladıktan sonra, Yüksek Lisans eğitimini İbni Haldun Üniversitesi Eğitim Kurumları İşletmeciliği dalında tamamladı.
Sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstlenen Candaroğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldı. Arnavutköy Kastamonulular Dernek Başkan Yardımcılığı, Arnavutköy Spor Kulübü ve Arnavutköy Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurullarında yer aldı.
Siyasete olan ilgisi genç yaşlarında başlayan Candaroğlu, 2004 yılında Kıbrıs ÜNİAK Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 2008 yılında Arnavutköy Belde Gençlik Kollarında siyasete aktif olarak giriş yaptı.
Arnavutköy'ün ilçe statüsü kazanmasıyla birlikte, İlçe Kongrelerinde sırasıyla Ana Kademe İlçe Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği (2009), Ana Kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2011), AR-GE ve Yerel Yönetimlerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı (2013) gibi görevlerde bulundu. 2018 ve 2020 yıllarında yapılan kongrelerde İlçe Başkanı seçilen Candaroğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti’den Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
Arnavutköy'de doğup büyüyen Mustafa Candaroğlu iş hayatında uzun süre aile şirketinde İç Mimar olarak görev aldıktan sonra, 2019 yılında kurucusu olduğu bir eğitim kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Candaroğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.