Arnavutköy Belediyesi
Kastamonu Tanıtım Günleri’ne Yoğun İlgi

Kastamonu Tanıtım Günleri’ne Yoğun İlgi

12 Ekim 2024 Cumartesi

Arnavutköy Belediyesi’nin desteğiyle Arnavutköy Şehir Parkı’nda düzenlenen Kastamonu Tanıtım Günleri, yoğun katılımla büyük bir coşkuya sahne oldu. Etkinliğe Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, KAS-DER Arnavutköy Şube Başkanı Emrah Gürsu, AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Gökhan Gürek, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, STK ve dernek temsilcileri, iş insanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festival alanı dolup taşarken, vatandaşlar Hasan Yılmaz ve Cengiz Kurtoğlu konseriyle coşkuyu doyasıya yaşadı.

Kastamonu’ya Özgü Etli Ekmek ve Dev Kazanda Yapılan Yüzde Yüz Organik Siyez Pilavı Ücretsiz İkram Edildi

Tanıtım günlerinde Kastamonu’ya özgü etli ekmek ve dev kazanda yapılan organik siyez pilavı vatandaşlara ücretsiz olarak ikram edildi. Katılımcılar, Kastamonu’nun bu eşsiz tatlarını tatma fırsatını kaçırmadı.

Öte yandan Kastamonu’ya özgü yöresel ürünler vatandaşlarla buluştu. Halk oyunları ve davul zurna gösterileri eşliğinde katılımcılar festivalde eğlendi.

Her Hafta Farklı Bir Yöre Tanıtılıyor

Arnavutköy Belediyesi’nin desteğiyle her hafta farklı bir yörenin tanıtım günlerinin yapıldığı bu etkinlik serisi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kültürel değerleri ve yöresel tatları Arnavutköy halkıyla buluşturuyor. Kastamonu Tanıtım Günleri’nde olduğu gibi, etkinlik boyunca vatandaşlar, geleneksel lezzetleri tadıp çeşitli kültürel etkinliklerle farklı yörelerin zenginliklerini keşfetme fırsatı buluyor.

“Farklı Gelenekler, Örf ve Adetlerimizin Bizden Sonraki Nesillere Aktarmayı Hedefliyoruz”

Düzenlenen tanıtım günlerinde konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, “Öncelikle katılan tüm hemşehrilerimize hoş geldiniz diyorum. Arnavutköy’ümüzde 4 haftadır devam eden memleket günleri, bugün de Batı Karadeniz’den Kastamonu rüzgarıyla devam ediyor. Bu memleket günlerini başta tasarlayıp devam ettirmemizin bir gayesi var; kadim bir kültürümüz ve medeniyetimiz var. Farklı gelenekler, örf ve adetlerimizin bizden sonraki nesillere aktarılması için bu programları gerçekleştirdik. Gözlemlediğimiz kadarıyla programdan ve katılım yoğunluğundan oldukça memnunuz. Bugün de ben bir Kastamonulu olarak her zaman övündüğüm topluluk olduğu için onların bir ferdi olmaktan memnunum ve huzurluyum. Bugün burada Kastamonu’nun etli ekmeğini vatandaşımıza ikram ediyoruz. Bunun yanında yöresel tüm ürünlerimiz standlarımızda. Esnafımızın yüzü gülüyor ve vatandaşımız özlem duyduğu memleket hasretini yaşayarak yüzü gülüyor. Bunların hepsini burada gerçekleştirdiğimiz için oldukça memnunuz. Bizler de tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Festival alanında akşam saatlerinde düzenlenen Cengiz Kurtoğlu konserinde vatandaşlar nostaljiyi yaşadı ve doyasıya eğlendi.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?