Dünya Kız Çocukları Günü’nde Anne-Kızlara Özel Atölye Etkinliği

11 Ekim 2024 Cuma

Arnavutköy Belediyesi, Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla anneler ve kızlarının birlikte vakit geçirebileceği özel bir etkinlik düzenledi. Arnavutköy Belediyesi Çocuk Atölyesi’nde gerçekleşen etkinlikte, çeşitli yaratıcı atölyelerle katılımcılara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunuldu.

Birlikte Üretmenin Keyfi

Etkinlik kapsamında, anne-kız çiftleri el becerilerini ve yaratıcılıklarını keşfedecekleri atölyelere katıldılar. Toka yapımı, anahtarlık tasarımı, ahşap saksı boyama, çiçek ekimi ve seramikten dekoratif ürün tasarımı gibi farklı alanlarda düzenlenen atölyelerde, katılımcılar kendi özgün tasarımlarını hayata geçirdi. Atölyeler, uzman eğitmenler eşliğinde yapılarak her yaştan katılımcının yeteneklerini geliştirebileceği bir ortam sağladı.

Çocukların yaratıcılığını destekleyen etkinliklerde, doğal malzemeler ve sürdürülebilir ürünler kullanıldı. Ahşap saksı yapımı ve çiçek ekimi gibi atölyelerde, doğa bilinci aşılanarak katılımcılara çevreye duyarlı bir bakış açısı kazandırıldı.

“Kızımla Üretken Bir Gün Geçirmek Çok Güzeldi”

Etkinliğe katılan annelerden Hamide Özdemir, bu özel günün kendisi ve kızı için unutulmaz anılara dönüştüğünü belirterek, “Arnavutköy Belediyesi’nin bu anlamlı etkinliği sayesinde kızımla birlikte çok güzel bir gün geçirdik. Kendi tasarımlarımızı yapmak, üretken bir gün geçirmek ve birbirimize vakit ayırmak çok değerliydi. Böyle etkinliklerin devam etmesini çok isteriz,” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan çocuklardan Melike Ahsen İvak, yaşadığı mutluluğu şu sözlerle paylaştı: “Annemle birlikte toka ve anahtarlık yaptık, çiçek diktik. Çok eğlendim ve yeni şeyler öğrendim. Annemle bu atölyelere katılmak çok güzeldi, tekrar gelmek istiyorum.” dedi.

Eğitim HABERLERİ