Arnavutköy Belediyesi
Ekran Bağımlılığı ile Mücadele için Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali Düzenlendi

Ekran Bağımlılığı ile Mücadele için Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali Düzenlendi

08 Ekim 2024 Salı

Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen “Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali”, Arnavutköy Şehir Parkı’nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Çocukların ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği festivalde, çocuklar geleneksel oyunlarla eğlenceli vakit geçirirken, kültürel miras da yaşatıldı.

Ekranlar Yerine Akranlarla Oynadılar

Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali, çocukların dijital dünyadan uzaklaşarak akranlarıyla vakit geçirmesi için önemli bir fırsat sundu. Etkinlikte, ip atlama, seksek ve mangala gibi oyunlarla çocuklar birbirleriyle rekabet edip eğlenirken, yeni arkadaşlıklar kurarak sosyal bağlarını güçlendirme fırsatı buldu. Festival alanında çocukların ekranlardan uzaklaşarak, akranlarıyla birlikte oyun oynaması, hem aileler hem de çocuklar tarafından memnuniyetle karşılandı.

‘’Çocuklarımız Hem Eğleniyor Hem de Öğreniyorlar’’

Festivalde çocuklarla ve ailelerle buluşan Başkanı Mustafa Candaroğlu, etkinliğe dair duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Belediyemizin düzenlemiş olduğu bu festivalde sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Gerçekleştirdiğimiz bu festivalde çocuklarımız hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Geleneklerimizi ve kültürel mirasımızı yansıtan bu oyunları, hem bugünkü nesillerimizin yolculuğunda hem de gelecekteki nesillerimize aktararak öğretmek istiyoruz. Bugün burada olduğu gibi, hep birlikte eğleniyoruz. Festivalimizin bundan sonraki süreçte siz kıymetli evlatlarımızın eliyle büyüyeceğini ve dünya çapında farklı bir yere geleceğini umut ediyorum.” dedi.

Festivale katılan çocuklardan Jinda Karagöz ise, “Bu etkinlik hem teknoloji bağımlılığı olan çocuklar için hem de oyun imkanı bulamayan çocuklar için çok güzel. Bizlere bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu’na teşekkür ederim.” dedi.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?