Arnavutköy’de Karadeniz Rüzgarı Esti

06 Ekim 2024 Pazar

Arnavutköy’de düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri, renkli ve coşkulu anlarla sona erdi. Arnavutköy Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen festival havasındaki etkinlikte, Trabzon’un kültürel zenginlikleri ve yöresel lezzetleri vatandaşlarla buluştu. Etkinlik boyunca katılımcılara ücretsiz kuymak ikram edildi, horon ve halk oyunları gösterileriyle Karadeniz’in sıcak atmosferi ilçeye taşındı.

Yöresel Ürünlerle Trabzon Tanıtıldı

Arnavutköy Şehir Parkı’nda düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri boyunca kurulan çadırlarda Trabzon’a özgü yöresel ürünler sergilendi. Yöresel peynirlerden fındık ürünlerine, el yapımı sanat eserlerinden Trabzon’a özgü lezzetlere kadar birçok ürün vatandaşların beğenisine sunuldu. Festival süresince hem Trabzon kültürüne hasret kalanlar hem de bu kültürü daha yakından tanımak isteyenler etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu, İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük, Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Erzurum Milletvekili Fatma Öncü, AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Gökhan Gürek, siyasi parti yöneticileri, Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu, Arnavutköy Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Can ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festival boyunca horon halkaları ve yöresel halk oyunları gösterileriyle renkli görüntüler oluştu. Protokol üyeleri de vatandaşlarla birlikte horon oynayarak coşkulu anlar yaşadı.

“Trabzon Türkiye İçin Önemli Bir Miras”

Etkinlikte konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Trabzon’un kültürel ve tarihi değerlerinin sadece Karadeniz için değil, Türkiye’nin tamamı için büyük bir miras olduğunu vurguladı. İshıkhan, Trabzon’un çalışkan ve üretken insanlarını bir araya getiren bu tarz etkinliklerin, kardeşlik ve birlik duygusunu pekiştirdiğini ifade etti.

Başkan Candaroğlu’ndan Birlik ve Beraberlik Mesajı

Başkan Mustafa Candaroğlu da festivalde yaptığı konuşmada Trabzonlu vatandaşlarla olan güçlü bağların önemine dikkat çekti. Candaroğlu, “Bugün burada Karadeniz’in esintisiyle bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yıllardır dostluk ve dayanışma içinde olduğumuz Trabzonlu kardeşlerimizle bu birlikteliğimizin artarak devam etmesini diliyorum,” şeklinde konuştu.

Tanıtım Günleri Coşkuyla Sona Erdi

Festival, Trabzon kültürünü tanıtan yöresel halk oyunları ve müzik gösterileriyle coşkuyla sona erdi. Üç gün süren Trabzon Tanıtım Günleri, Arnavutköy’de Karadeniz rüzgarı estirerek ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşattı. Katılımcılar, bu tür etkinliklerin devam etmesini temenni ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Kültür Sanat HABERLERİ