Arnavutköy‘de Rumeli Balkan Türkleri Buluşması

30 Eylül 2024 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Memleket Buluşmaları, Rumeli ve Balkan Türkleri Buluşması ile devam etti. Arnavutköy Şehir Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlar, yöresel ürünlerle memleket özlemlerini giderirken, eğlenceli anlar yaşadı.

Her hafta sonu farklı bir bölgenin kültürünü tanıtan Memleket Günleri kapsamında bu hafta, Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği (RUBADER) iş birliğiyle gerçekleşen organizasyon büyük ilgi gördü. Başkan Mustafa Candaroğlu, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlik boyunca kurulan stantlarda yöresel lezzetler ve el emeği ürünler sergilenirken, yerel sanatçıların sahne performansları etkinliğe katılanlara keyif dolu anlar yaşattı. Vatandaşlar hem memleket hasretlerini giderdi hem de Rumeli ve Balkan müzikleri eşliğinde eğlendi.

Başkan Candaroğlu: "Kültürler Arnavutköy'de Buluşuyor"

Başkan Mustafa Candaroğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Memleket Günleri’nin bölgenin kültürel zenginliğini gözler önüne serdiğini belirtti. Candaroğlu, “Arnavutköy Belediyesi öncülüğünde başlattığımız Memleket Günleri etkinliklerinde bu hafta Rumeli ve Balkan kültürünü yaşatıyoruz. Bu organizasyona katkı sağlayan Rumeli ve Balkan Türkleri Derneğimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Arnavutköy’de kültürlerin buluşmasına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve bu buluşmaların devam edeceğini umuyoruz" dedi.

Vatandaşlar Memnun Kaldı

Etkinliğe katılan vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirdi. Yıllar önce Rumeli’den göç eden bir vatandaş, “Bu etkinlik bize eski günleri hatırlattı. Yöresel ürünler ve müzikler sayesinde memleketimizi yeniden yaşıyor gibiyiz. Arnavutköy Belediyesi’ne böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Arnavutköy’de her hafta sonu düzenlenen Memleket Günleri, farklı yörelerin kültürel mirasını yaşatarak birlik ve beraberliği pekiştirmeyi hedefliyor. Vatandaşlar, önümüzdeki haftalarda da farklı etkinliklerle memleket özlemlerini gidermeye devam edecek.

Kültür Sanat HABERLERİ