Arnavutköy’de Yeşil Alanlar Çoğalıyor: Her Mahalleye Yeni Bir Park

27 Eylül 2024 Cuma

Arnavutköy Belediyesi, “Her Mahalleye Yeni Bir Park” projesi kapsamında ilçeye kazandırdığı yeni yeşil alanlarla mahalle sakinlerinin hizmetine bir park daha sundu. Toplamda 3.800 m² alana sahip olan Mehmet Okal Parkı, %83’ü yeşil alan olmak üzere geniş bir doğa ortamı sağlıyor. Geniş yeşil alanıyla oksijen deposu olan park, aynı zamanda yürüyüş ve dinlenme için de uygun bir mekân haline getirildi.

Çocuklara Güvenli Oyun Alanları

Parkta, çocuklar için modern ve güvenli bir oyun alanı bulunuyor. Bu alan, çocukların hem fiziksel hem de sosyal gelişimlerine katkı sunarken, ailelerin de çocuklarıyla huzur içinde vakit geçirmelerine imkân tanıyor. Ayrıca yürüyüş yolu ve banklar sayesinde mahalle sakinleri hem spor yapma hem de yeşilin tadını çıkarma fırsatı bulacak.

Mehmet Okal’ın Hatırası Yaşatıldı

Açılış programına, rahmetli muhtar Mehmet Okal’ın ailesi de katılarak bu anlamlı günde hazır bulundu. Başkan Mustafa Candaroğlu, konuşmasında Mehmet Okal’ın ailesine ve mahallelilere parkı emanet ettiklerini ifade etti. Candaroğlu, "Bu park, hem çocuklarımızın oynayacağı hem de komşularımızın bir araya gelip sosyalleşeceği bir alan olacak. Aynı zamanda Mehmet Okal’ın mahalleye bıraktığı mirasın bir sembolü olarak da hatırası yaşatılacak" dedi.

Mahalleliler, parkın açılışıyla birlikte hem doğayla iç içe vakit geçirecekleri hem de komşularıyla buluşabilecekleri yeni bir sosyal alan kazanmanın mutluluğunu yaşadı. Arnavutköy Belediyesi, yeşil alanları genişleterek ilçeyi daha yaşanabilir ve modern bir yer haline getirme hedefiyle çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Yatırım HABERLERİ