Arnavutköy’de Tarımsal Üretime Büyük Destek

26 Eylül 2024 Perşembe

Arnavutköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut, İl Tarım Müdürü Suat Parıldar ile Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu’nun katıldığı etkinlikte, çiftçilere ve arıcılara önemli yardımlar yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında 30 çiftçiye toplamda 1137,5 kilogram tohum, 34 arıcıya ise 340 kovan ve balmumu dağıtıldı.

Başkan Candaroğlu: “Tarıma Yatırım, Geleceğe Yatırımdır”

Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Mustafa Candaroğlu, tarımın ve üretimin ilçenin geleceği için kritik bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Candaroğlu, “Bugün burada üreticilerimize verdiğimiz destekler, sadece bugünün değil, geleceğimizin de bereketi için atılmış önemli bir adım. Tarım, bir ülkenin kendi kendine yetebilmesinin ve ekonomik olarak güçlü olmasının temel direğidir. Biz de Arnavutköy olarak, çiftçilerimizin ve arıcılarımızın yanında durarak bu temeli daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Candaroğlu, ilçenin tarımsal potansiyelini artırmayı hedefleyen projelere belediye olarak her zaman öncelik verdiklerini belirtti ve şunları ekledi: “Bugün burada dağıttığımız tohumlar ve kovanlar, sadece üreticilerimizin emeğine verilen bir destek değil, aynı zamanda bu toprakların bereketine olan inancımızın bir yansımasıdır. Bu destekler sayesinde hem üretim kapasitemizi artıracağız hem de gelecekte daha sürdürülebilir ve güçlü bir tarım ekonomisi inşa edeceğiz.”

Bu projelerin, ilçenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına büyük katkılar sunacağını belirten Candaroğlu, üreticilere her zaman destek olacaklarının altını çizdi.

Destekler İlçede Tarımı Canlandıracak

Program çerçevesinde yapılan tohum ve kovan yardımları ile ilçede hem tarım hem de arıcılık faaliyetlerinin daha verimli hale getirilmesi hedefleniyor. Başkan Candaroğlu, bu projelerle üreticilerin daha fazla üretim yapma imkânına kavuşacağını, ilçenin tarımsal kalkınmasına önemli bir katkı sunulacağını belirtti.

Yatırım HABERLERİ