Arnavutköy’de Erzurum Tanıtım Günleri Coşkusu

24 Eylül 2024 Salı

Arnavutköy Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Memleket Günleri, Erzurum Tanıtım Günleri ile başladı. Arnavutköy Şehir Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlik, Erzurum’un köklü kültürünü ve yöresel lezzetlerini tanıtarak büyük ilgi gördü. Etkinliğe İstanbul Valisi Davut Gül, Başkan Mustafa Candaroğlu, Erzurum Milletvekili ve Önceki Dönem İçişleri Bakanı Selami Altınok, İstanbul Milletvekili Şengül Karslı katıldı.

Başkan Mustafa Candaroğlu, açılışta vatandaşlarla bir araya gelerek Erzurum’a özgü lezzetlerin ikram edildiği stantlarda vatandaşlara bizzat ikramlarda bulundu. Candaroğlu, etkinlik boyunca vatandaşlarla sohbet ederek Memleket Günleri’nin birlik ve beraberliği güçlendiren bir organizasyon olduğunu ifade etti.

Anadolu’nun Samimiyeti Arnavutköy’de

Erzurum Tanıtım Günleri, sadece lezzetleriyle değil, yöresel el sanatları ve kültürel mirasıyla da büyük ilgi topladı. Etkinlikte, Erzurum’un meşhur cağ kebabı ve kadayıf dolması gibi lezzetler ziyaretçilere sunulurken, Erzurum’a özgü halk oyunları ve müzik gösterileri de katılımcılardan tam not aldı. Anadolu’nun sıcaklığı ve misafirperverliği, Arnavutköy’de adeta yeniden canlandı.

Vatandaşlardan Belediyeye Teşekkür

Etkinliğe katılan vatandaşlar, Arnavutköy Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Bir katılımcı, “Belediyemiz sayesinde memleketimizin havasını soluduk, kültürümüzü burada yaşadık. Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz,” ifadelerini kullandı. Bir başka vatandaş ise, “Erzurum’un lezzetlerini burada görmek ve memleket özlemimizi gidermek bizim için çok değerliydi. Arnavutköy Belediyesi’ne minnettarız,” diyerek duygularını paylaştı.

Farklı Şehirlerin Kültürleri Arnavutköy’de Buluşacak

Memleket Günleri sadece Erzurum ile sınırlı kalmayacak. Bitlis, Kastamonu, Trabzon ve Rumeli-Balkan Türkleri gibi Türkiye’nin farklı şehirleri de Arnavutköy’de tanıtılacak. Arnavutköy Belediyesi, bu tür kültürel etkinliklerle farklı yörelerin zenginliklerini ilçe halkıyla buluşturmayı sürdürecek.

Kültür Sanat HABERLERİ