Naim Süleymanoğlu Parkı Haraççı Mahallesi’nde Hizmete Açıldı

06 Eylül 2024 Cuma

Haraççı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Naim Süleymanoğlu Parkı, kullanıma açıldı. Başkan Mustafa Candaroğlu ve Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Gürek, İlçe Jandarma Komutanı Semih Gümüşbaş’ın katılımlarıyla gerçekleşen açılış töreni, mahalle halkı ve çocuklar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törene katılanlar, yenilenen parkın sunduğu modern imkanlardan oldukça memnun kaldıklarını belirtti.

Toplam 4 bin 250 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen Naim Süleymanoğlu Parkı, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için geniş bir yeşil alan sunuyor. Bunun yanı sıra, parkta yürüyüş yolu ve sert zemin alanı, çeşitli spor ve sosyal etkinlikler için tasarlandı. Futbol sahası, çocuk oyun alanı, modüler saha ve fitness alanı ile her yaştan vatandaşa hitap eden park, çizgi oyunları alanı ile de özellikle çocuklar için güvenli ve eğlenceli bir ortam sunuyor. Piknik masaları ve banklarla donatılan park, ailelerin ve çocukların keyifle vakit geçirebileceği bir alan olarak tasarlandı.

Başkan Candaroğlu: "Bu Parkı Geleceğimiz Olan Çocuklarımıza Emanet Ediyoruz"

Açılış töreninde konuşma yapan Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu, parkın mahalleye kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu ifadeleri kullandı: "Arnavutköy'de çevreyi ve yeşili koruyan, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap veren projeler üretmeye devam ediyoruz. Naim Süleymanoğlu Parkı'nı revize ederek, mahalle sakinlerimize daha konforlu ve modern bir alan sunmanın gururunu yaşıyoruz. Bu tür projelerle sosyal hayatı canlandırırken, gençlerimize spor yapma imkanı tanıyor, ailelerimizin keyifli vakit geçirebileceği alanlar yaratıyoruz. Özellikle bu parkı, geleceğimiz olan çocuklarımıza emanet ediyoruz. Onların sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetişmesi en büyük önceliğimizdir. Vatandaşlarımızın desteği ve memnuniyeti bizleri yeni projeler için daha da motive ediyor."

Vatandaşlardan Tam Not

Naim Süleymanoğlu Parkı’nın açılmasıyla birlikte, Haraççı Mahallesi sakinleri yeni yaşam alanlarından oldukça memnun kaldıklarını dile getirdi. Parkta çocuklarıyla vakit geçiren vatandaşlar, “Bu park mahallemiz için büyük bir kazanım oldu. Hem çocuklar için oyun alanları hem de yürüyüş yolları ve spor alanları var. Ailece rahatça vakit geçirebileceğimiz güzel bir yer olmuş,” dediler. Gençler ise, özellikle futbol sahası ve spor alanlarını çok beğendiğini belirterek, “Arkadaşlarımızla burada sık sık maç yapmayı planlıyoruz, gerçekten güzel bir tesis olmuş,” diye belirttiler.

Efsanevi Halterci Naim Süleymanoğlu'nun Adı Bu Parkta Yaşatılıyor

Naim Süleymanoğlu Parkı, adını Türk spor tarihinin en büyük isimlerinden biri olan, efsanevi halterci Naim Süleymanoğlu'ndan alıyor. Kendi alanında dünya çapında rekorlara imza atan Süleymanoğlu, kariyeri boyunca kazandığı başarılarla Türk sporunu uluslararası arenada gururla temsil etmiş bir isimdir. "Cep Herkülü" lakabıyla bilinen Naim Süleymanoğlu, özellikle olimpiyatlardaki altın madalyaları ve dünya rekorlarıyla tüm dünyanın takdirini kazanmış, Türk gençlerine ilham veren bir sporcu olmuştur.

Süleymanoğlu’nun adı verilen bu park, mahalle sakinlerine yalnızca fiziksel aktiviteler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda gençlere büyük bir örnek olan Naim Süleymanoğlu’nun azmi ve başarısını da hatırlatıyor. Arnavutköy Belediyesi, Türk sporunun bu büyük ismini yaşatmaya ve gelecek nesillere ilham vermeye devam edecek.

Yatırım HABERLERİ