Karaburun’da Yeni Sezona Vira Bismillah

02 Eylül 2024 Pazartesi

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte Karaburun Limanı’nda balıkçılık sezonu büyük bir heyecanla başladı. Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu, 1 Eylül sabahı balıkçı esnafıyla buluşarak sezonun ilk seferine katıldı ve “Vira Bismillah” diyerek balıkçılık sezonunu resmen açtı.

Balıkçılarla birlikte "Vira Bismillah" diyerek sezonun açılışını yapan Başkan Candaroğlu, bereketli bir av dönemi geçmesini temenni etti. Açılış konuşmasında, "Karaburun ve Arnavutköy genelinde balıkçılıkla uğraşan tüm esnafımıza hayırlı ve bol kazançlar diliyorum. Son haftalarda çapari balıkçılığında bereketli bir dönem geçirdik, umarım ağlarla da aynı başarıyı yakalarız. Bu sene palamut bol görünüyor, inşallah böyle devam eder ve tüm vatandaşlarımız bolca balık tüketir," ifadelerini kullandı.

‘’Gelecek Yıl Palamut Festivali’ni İlçemizde Düzenleyeceğiz’’

Başkan Candaroğlu, Arnavutköy Belediyesi olarak her zaman balıkçıların yanında olduklarını belirterek, gelecek yıl “Palamut Festivali” adı altında bir etkinlik düzenlemeyi planladıklarını duyurdu. Sezonun ilk tutulan palamutları ise Başkan Candaroğlu tarafından satın alındı ve vatandaşlara dağıtıldı. Bu anlamlı jest, limanda bulunanlar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

Limanı ziyaret eden balıkçılar ve vatandaşlar, bol bir av sezonu geçirmenin heyecanını yaşarken, Başkan Candaroğlu da denize açılarak ilk ağı attı ve balıkçılara destek verdi. Bu coşkulu etkinlik, yeni balıkçılık sezonu için umut dolu bir başlangıç olarak hafızalarda yerini aldı.

Sosyal HABERLERİ