Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’de 30 Ağustos Coşkusu Doyasıya Yaşandı

Arnavutköy’de 30 Ağustos Coşkusu Doyasıya Yaşandı

30 Ağustos 2024 Cuma

Arnavutköy’de 30 Ağustos Zafer Bayramı, çeşitli etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlandı.. Arnavutköy Şehir Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliklere, Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayram coşkusunun yaşandığı bu anlamlı günde, gençlerin ve çocukların başarıları da ön plana çıktı.

Başkan Candaroğlu: "30 Ağustos Zaferi, Milletimizin Bağımsızlık Mücadelesinin Taçlandığı Gündür"

Etkinlikler kapsamında bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü kutlayarak, “30 Ağustos, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin taçlandığı, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarıldığı büyük bir zaferdir. Bu zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığıyla kazanılmıştır. Bugün burada, bu anlamlı günde gençlerimiz ile birlikteyiz ve aldığımız bu bayrağı en güzel yere getirmek için durmadan çalışmaya gayret edeceğiz. 30 Ağustos’un ruhunu yaşatmak, bu şanlı tarihe layık bir şekilde geleceğe taşımak bizlerin en büyük sorumluluğudur,” ifadelerini kullandı.

"TEKNOFEST gençliğinin Arnavutköy'de bir yer edindiğini görmek bizlerin hayaliydi"

Arnavutköy’de düzenlenen Uzay ve Havacılık Temalı Dijital Oyun Geliştirme Yarışması, gençlerin dijital dünyadaki yeteneklerini sergilemeleri açısından önemli bir platform sundu. Yarışmaya katılan 75 genç, üç gün boyunca yoğun bir şekilde çalışarak kendi oyunlarını geliştirdiler. Yarışmada dereceye giren gençler, ödüllerini Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu’nun elinden aldı.

Başkan Candaroğlu, “Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Dijital Oyun Geliştirme yarışmamıza katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. 75 kardeşimiz, 3 gün boyunca dijital dünyanın içerisinde çalıştılar ve çok güzel şeyler ürettiler. Dereceye giren arkadaşlarımız ödüllerini aldılar, güle güle kullansınlar; hepsi hak ettiler. TEKNOFEST gençliğinin Arnavutköy’de bir yer edindiğini görmek bizlerin hayaliydi ve bunun adım adım gerçekleştiğini görmek mutluluk verici,” dedi.

Birinci olan takım öğrencilerinden Ezgi Yiğit, bu başarıyı elde etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Ben 13 yaşındayım, yarışmaya Arnavutköy’den katıldım. Çok mutluyum birinci olduğumuz için. Bu süreçte arkadaşlarımızla kampta tanıştık. İlk önce oyunun konusunu belirledik ve tasarımları yaptıktan sonra böyle bir oyun ortaya çıktı,” ifadelerini kullandı.

Şehir Parkı’nda Büyük Coşku: DJ Performansı ve Mehmet Erdem Konseri

Etkinliklerin en coşkulu anlarından biri, DJ performansı ve Mehmet Erdem konseri oldu. Vatandaşlar, bayram coşkusunu müzikle birleştirerek doyasıya eğlendiler. Parkta gerçekleşen etkinlikler, her yaştan katılımcının ilgisini çekerken, Zafer Bayramı’nın ruhuna uygun olarak hazırlanan programlarla Arnavutköy halkı unutulmaz bir gün geçirdi.

 

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?