Arnavutköy Belediyesi
Başkan Candaroğlu: ‘’Parkları Çocuklarımıza Emanet Ediyoruz’’

Başkan Candaroğlu: ‘’Parkları Çocuklarımıza Emanet Ediyoruz’’

30 Ağustos 2024 Cuma

Atatürk Mahallesi’nde, Arnavutköy’e yeni bir yaşam alanı kazandıran Muhammet Mirsad Arıcı Parkı, düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçenin nefes alabileceği, ailelerin huzurla vakit geçirebileceği bir parkı daha hizmete sunmanın mutluluğu vatandaşlarla paylaşıldı.

Etkinlikte, çocuklar için özel oyun gösterileri düzenlenirken, pamuk şeker ve patlamış mısır ikramları yapıldı.

Yeşil Alan ve Modern Olanaklarla Donatılmış Bir Park

Toplam 2.500 metrekare alan üzerine kurulu olan Muhammet Mirsad Arıcı Parkı, Arnavutköy’ün sosyal yaşamını canlandıracak yeni bir yeşil alan olarak öne çıkıyor. Parkın %55’i yeşil alan olarak tasarlandı. 

Parkta, spor yapmak isteyen vatandaşlar için ideal zeminle kaplanmış 265 metre uzunluğunda bir yürüyüş yolu bulunuyor. Piknik masaları ve banklar ise parkın çeşitli noktalarına yerleştirilerek, aileler için huzurlu dinlenme alanları oluşturuldu.

Ayrıca Sağlıklı yaşamı desteklemek amacıyla, parkta 60 metrekarelik bir fitness alanı da yer alıyor. Her yaştan bireyin kullanabileceği spor aletlerinin bulunduğu alan, aydınlatma sistemi ile donatıldı, böylece vatandaşlar günün her saati spor yapma imkanı bulabilecek.

Başkan Candaroğlu’ndan Müjde: Parka İkinci Etap Geliyor

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu, parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bu park, Arnavutköy’ün yeşiline verdiğimiz önemin bir göstergesi. Her hafta yeni parklar açarak ilçemizi daha yeşil bir yer Arnavutköy haline getiriyoruz. Bugün burada açılışını yaptığımız Muhammet Mirsad Arıcı Parkı, mahallemizin huzur dolu bir köşesi olacak. Bu parkı sizlere mahallemizin çocuklarına emanet ediyorum. Aynı zamanda, bu parkın birinci etapla sınırlı kalmayacağını müjdelemek istiyorum. İkinci etapta, burada bir halı saha ve daha geniş spor alanları inşa edeceğiz. Çocuklarımız ve gençlerimiz, bu alanlarda güvenle spor yapabilecekler.” dedi.

Bölgedeki Diğer Projeler de Devam Ediyor

Muhammet Mirsad Arıcı Parkı’nın yanı sıra, bölgedeki İmrahor Mesire Alanı’nın revizyonu için çalışmalar devam ediyor. Daha modern, kullanışlı, otopark ve sosyal tesisleriyle yenilenen alan, vatandaşların hizmetine sunulacak. Bununla birlikte, Bolluca Ekolojik Koridoru ve Bolluca Kapalı Yüzme Havuzu projeleri de bölgeye değer katacak diğer çalışmalar arasında yer alıyor.

Yatırım HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?