Geleceğin Sporcularını Arnavutköy‘de Yetiştiriyoruz

30 Ağustos 2024 Cuma

Arnavutköy Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yaz Spor Okulları, bu yıl da büyük bir katılımla tamamlandı. Şehir genelinde düzenlenen ve çocukların yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen bu proje, çocukların sporla buluşmasını sağladı. Yaz Spor Okulları'nın final programı, Arnavutköy Şehir Parkı’nda düzenlenen coşkulu bir şenlikle sona erdi. Şenlikte öğrenciler, öğrendikleri spor dallarında sergiledikleri yeteneklerle göz doldurdu.

Şenlik programına Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, ilçe protokolü, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program boyunca çocuklar için çeşitli eğlenceli aktiviteler düzenlendi. Şişme oyun gruplarının kurulduğu etkinlik alanında, minikler doyasıya eğlendi, aileleri ise çocuklarının mutluluğunu paylaşmanın keyfini yaşadı. Ayrıca, park alanına kurulan stantlarda, öğrencilere yönelik çeşitli ikramlar ve ödüller dağıtıldı.

Yaz Spor Okulları kapsamında bu yıl sekiz farklı tesiste, futbol, basketbol, voleybol, yüzme, atletizm, masa tenisi, jimnastik, karate, satranç ve tenis gibi on farklı branşta eğitimler verildi. Toplamda 4,635 öğrenci, profesyonel antrenörler eşliğinde hem spor yapmayı öğrendi hem de disiplin ve takım çalışması gibi hayat becerilerini geliştirme fırsatı buldu. Her yaştan ve seviyeden öğrenciye hitap eden bu program, özellikle çocukların fiziksel gelişimine önemli katkılar sundu.

‘’Arnavutköy’ü Bir Spor İlçesi Haline Getireceğiz’’

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu, Arnavutköy'ün gençlerine spor yapma imkânı sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Candaroğlu, "Yaz Spor Okullarımız, gençlerimizin yaz tatillerini verimli geçirmeleri adına büyük bir fırsat sunuyor. Spor yaparak hem fiziksel gelişimlerine katkı sağlıyorlar hem de sosyal becerilerini geliştiriyorlar. Arnavutköy'ü bir spor ilçesi haline getirme hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün burada, yıl boyunca öğrendikleri hünerleri sergileyen gençlerimizin heyecanını paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum," dedi.

Velilere ve öğrencilere teşekkür eden Candaroğlu, sporun gençlerin kişisel gelişimindeki önemine vurgu yaptı. "Spor, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutar, onlara disiplin ve öz güven kazandırır. Arnavutköy Belediyesi olarak, gençlerimizin sporla iç içe bir hayat sürmeleri için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz," diyerek sporun çocukların hayatındaki yerinin altını çizdi.

Yaz Spor Okulları'nda eğitim alan öğrencilerden Berat Köse, programda yaptığı konuşmada, bu deneyimin kendisi için çok değerli olduğunu dile getirdi. Köse, "Yaz Spor Okulları'na katılarak futbol branşında kendimi geliştirme fırsatı buldum. Burada edindiğim deneyimle takım seçmelerine katıldım ve bu süreç benim için çok öğretici oldu. Ücretsiz olması bizim için büyük bir avantaj. Ayrıca, diğer branşlarda da arkadaşlarımın başarılı olduğunu görmek beni mutlu ediyor. Önümüzdeki yıllarda da spor yapmaya devam edeceğim," şeklinde konuştu.

Şenlikte ayrıca, spor okullarında dereceye giren öğrencilere madalyalar ve sertifikalar takdim edildi. Arnavutköy Belediyesi tarafından organize edilen şenlik, halk oyunları gösterileri, jonglör ve palyaço gösterileriyle renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler, gösterilerde izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Program, öğrencilerin sergilediği gösterilerin ardından sona ererken, veliler de çocuklarının sporla geçen bir yaz tatili geçirmiş olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Arnavutköy Belediyesi, gençlerin spora olan ilgisini artırmak ve onların sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini desteklemek amacıyla yıl boyunca spor okulları, turnuvalar ve çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam edecek.

Spor HABERLERİ