Arnavutköy Sokak Hayvanları Barınma ve Beslenme Merkezi Açılış İçin Gün Sayıyor

28 Ağustos 2024 Çarşamba

Arnavutköy Belediyesi, sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamak amacıyla başlattığı Arnavutköy Sokak Hayvanları Barınma ve Beslenme Merkezi projesinde sona yaklaştı. Toplam 51.500 m² alan üzerine kurulan bu modern tesis, sokak hayvanlarının barınma, sağlık ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı.

Yeni tesisin detaylarına bakıldığında, içerisinde geniş ve ferah barınaklar, veteriner kliniği, rehabilitasyon merkezi ve oyun alanları yer alıyor. Hayvanların tedavi ve bakım süreçlerinin en iyi şekilde yürütülebilmesi için modern tıbbi cihazlar ve donanımlar bulunuyor. Ayrıca, tesisin içerisinde eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları için özel alanlar da mevcut. Bu alanlarda, hayvan severler ve gönüllülerle birlikte toplumsal farkındalık etkinlikleri düzenlenecek.

Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu, merkezin yapım aşamalarını yakından takip ederek, çalışmalarda gelinen son durumu yerinde inceledi. Candaroğlu, merkezin sokak hayvanlarına sıcak bir yuva sunmanın yanı sıra, onların sağlık ve beslenme ihtiyaçlarını da karşılayacağını belirtti. Ayrıca, bu merkezin faaliyete geçmesiyle birlikte sokakların daha güvenli hale geleceğine dikkat çekti.

Arnavutköy Belediyesi, bu önemli proje ile sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerini bir adım daha ileri taşıyarak, can dostlarımıza huzurlu bir yaşam alanı sunmayı ve ilçe genelinde sokak hayvanlarının güvenli ve sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamayı amaçlıyor.