75 Genç Tasarımcı Uzay ve Havacılık İçin Yarıştı

26 Ağustos 2024 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve her yıl büyük ilgi gören oyun tasarım yarışması, bu yıl da yoğun bir katılımla başladı. 75 genç oyun geliştiricisinin yer aldığı bu seneki yarışmanın teması ise uzay ve havacılık olarak belirlendi. Yarışma, özellikle gençlerin teknoloji ve oyun geliştirme alanlarındaki yeteneklerini sergileyebilmeleri için önemli bir platform sunuyor.

Yarışmaya katılan gençler, Arnavutköy Bilişim Akademisi'nde aldıkları eğitimlerin de desteğiyle, üç gün boyunca uzay ve havacılık temalı oyunlarını tasarlayacaklar. Gençler, yarışma süresince sadece yaratıcılıklarını değil, aynı zamanda yazılım ve donanım konusundaki bilgi birikimlerini de ortaya koyacaklar. Bu süreç, onların hem bireysel hem de takım çalışması yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyacak.

Yarışmanın finalinde dereceye giren takımlar, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Arnavutköy Şehir Parkı'nda düzenlenecek olan Mehmet Erdem konseri ve kutlama programında ödüllerini alacaklar. Bu yılki ödüller, Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu tarafından takdim edilecek.

Arnavutköy Belediyesi'nin düzenlediği bu yarışma, sadece bir oyun tasarım etkinliği olmanın ötesinde, gençlerin teknoloji ve bilim alanındaki yetkinliklerini artırmayı hedefleyen daha geniş bir vizyonun parçası. Bu doğrultuda, yakın zamanda tamamlanacak olan Arnavutköy Bilim Merkezi ve 2020 yılında hizmete giren Bilişim Akademisi, gençlere sağlanan olanakların ve eğitimlerin önemli birer parçası olarak öne çıkıyor.

Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu, yarışmanın başlangıç programında yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin gençlerin geleceğe hazırlanmalarında önemli bir rol oynadığını vurguladı. "Arnavutköy Belediyesi olarak dijital oyun geliştirme yarışmalarımızın bu yıl üçüncüsünü düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Gençlerimiz her yıl İstanbul’un dört bir yanından büyük bir heyecan ve ilgiyle bu yarışmaya katılıyorlar. Onların bu alandaki tutkusu ve yetenekleri, bize geleceğin teknoloji ve oyun dünyasında ülkemizin de önemli bir yer edineceğini gösteriyor," diyen Başkan Candaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu yılki yarışmanın temasını uzay ve havacılık olarak belirledik. Bu temayı seçerken, ülkemizin uzay çalışmaları ve bu alanda attığı büyük adımlar bize ilham verdi. Gençlerimizin bu temayı işleyerek geliştirecekleri oyunlarla, uzay ve havacılık konusundaki farkındalığın artmasına katkı sağlayacaklarına inanıyoruz. Ayrıca, bu yarışma sayesinde gençlerimiz yazılım ve donanım alanındaki yeteneklerini bir adım daha ileriye taşıma fırsatı bulacaklar." dedi.

Yarışmaya katılan genç oyun geliştiricilerden Ahmet Alparslan da düşüncelerini paylaşarak, "Ekibimle birlikte bu yılki yarışmada Türk astronotunu konu alan bir macera oyunu tasarlamayı planlıyoruz. Her yıl bu yarışmaya katılmak bizim için büyük bir heyecan ve tecrübe kaynağı oluyor. Belediyemizin sunduğu bu imkanlar sayesinde, sadece oyun geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda bu alanda yetkinliklerimizi de artırıyoruz," ifadelerini kullandı.

Teknoloji HABERLERİ