Fetih 1453
  • ETKİNLİK TARİHİ
    28 Ağustos 2020 Cuma
  • ETKİNLİK SAATİ
    21:00
  • ETKİNLİK TÜRÜ
    Açık Hava Sinema Akşamları
  • ETKİNLİK NEREDE
    ARNAVUTKÖY KİPTAŞ
Arnavutköy Belediyesi
Fetih 1453

Babası II. Murat'ın ölümü üzerine ikinci kez tahta çıkan II. Mehmet'in şimdi kafasında gerçekleştirmesi gereken ilk öncelik Bizans İmparatorluğu'nun son toprağı olan Konstantinapolis'i Osmanlı Devleti'ne katmaktır. Bu uğurda ne yapılması gerekiyorsa genç padişah hiçbirinden feragat etmeyecektir.
Osmanlı Devleti'ne çağ atlatarak imparatorluğa taşıyan Fatih Sultan Mehmet'in 1451 yılında henüz İstanbul'u alma planları yaptığı dönemden başlayan film, şimdiye kadar çekilmiş en büyük tarihi-kahramanlık projesi olma iddiasında. 3 boyutlu animasyonların da yer aldığı filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini Faruk Aksoy üstlenirken, senaryoyu kaleme alan Atilla Engin ve İrfan Saruhan'a Prof.Dr. Feridun Emecen, Doç.Dr. Hülya Tezcan, Doç.Dr. Gülgün Köroğlu, sanat tarihçisi Massimo Farinelli'den oluşan geniş bir danışmanlar kadrosu da eşlik ediyor.
Yapım süreci 2009 eylülünde başlayan ve 2012'nin Ocak ayında tamamlanan film Türkiye'nin yanı sıra Amerika, Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere, İsviçre ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de gösterime girdi.

Etkinlikler
Arnavutköy ile ilgili diğer etkinlikler bu alandan inceleyebilirsiniz.
  • 29
    Nisan
    2025
    Salı
    19:00

    Geleceği Anlamak İçin Yakın Tarih: Pelin Çift, Erhan Afyoncu

    Diğer
  • 27
    Nisan
    2025
    Pazar
    14:00

    Ağustos Böceği ile Karınca

    Çocuk Tiyatrosu
  • 26
    Nisan
    2025
    Cumartesi
    20:30

    Filistin Hakkında Konuşmalıyız

    Yetişkin Tiyatrosu
  • 23
    Nisan
    2025
    Çarşamba
    10:00

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenlikleri

    Diğer
  • 22
    Nisan
    2025
    Salı
    10:00

    23 Nisan :Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenlikleri

    Diğer